Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/81472/vipa-naudos-scorify-sprendima-teikti-duomenis-lietuvos-bankui/spausdinti/

VIPA naudos „Scorify“ sprendimą teikti duomenis Lietuvos bankui

Publikuota: 2022-01-17 13:23
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt / Pranešimas spaudai

Duomenų analitikos bendrovė „Scorify“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Viešųjų investicijų plėtros agentūra (VIPA). Pasinaudodama „Scorify“ įrankiais, VIPA teiks privalomą paskolų ir įsipareigojimų informaciją apie kredituojamas įmones į Lietuvos banko valdomą Paskolų rizikos duomenų bazę, rašoma pranešime spaudai.

„Sprendimas mūsų organizacijai palengvins darbus ir taupys laiką, nes leidžia mums apsiriboti nedidele programuotojų komanda, tačiau tuo pačiu užtikrinti saugumo reikalavimus, keliamus duomenų perdavimo sistemoms“, – sako Viešųjų investicijų plėtros agentūros rizikų valdymo departamento vadovė Dalia Juškevičienė.

„Scorify“ yra sukūrusi pilną kompleksą įrankių bei paslaugų, kurios padeda finansinėms institucijoms ir visoms klientus kredituojančioms įmonėms patogiai ir paprastai teikti duomenis Lietuvos Bankui bei kitoms bendrovėms, ir gauti jų kaupiamus duomenis klientų rizikai įvertinti, – sako Andrius Bogdanovičius, „Scorify“ vadovas. – Džiaugiamės, kad tapome VIPA partneriais, mūsų stiprybė – profesionalus klientų konsultavimas ir sklandžiai veikiančios sistemos, kurios integruotos į kliento vidines sistemas automatiškai ir laiku pateikia reikalingus duomenis“.

Paskolų rizikos duomenų bazė (PRDB) yra Lietuvos banko valdoma duomenų bazė, į kurią rinkos dalyviai pateikia apie paskolos gavėjus ir jiems suteiktas paskolas. Į šią duomenų bazę duomenis teikia Lietuvos bankas, Lietuvoje registruoti bankai bei užsienio bankų filialai, Centrinė kredito unija ir kredito unijos, kiti vartojimo kredito davėjai ir tarpusavio skolinimo platformų operatoriai.

VIPA teikia finansines paslaugas, įgyvendina ir administruoja finansines priemones, skirtas viešojo sektoriaus investicijoms, taip pat teikia paskolas, garantijas už grąžinamąsias investicijas arba įgyvendina panašias priemones, finansuojamas nacionalinėmis, Europos Sąjungos ir kitų finansinės paramos programų ar finansavimo šaltinių lėšomis.

Duomenų analitikos bendrovė „Scorify“ kuria klientų elgesio prognozavimo modelius pasitelkdama dirbtinio intelekto ir mašininio mokymosi įrankius. Bendrovė padeda priimti duomenimis grįstus sprendimus ir tokiu būdu mažinti nuostolius bei didinanti pardavimus. „Scorify“ klientų elgsenos ir rizikos modeliais naudojasi finansų įstaigos, telekomunikacijų ir kitų sektorių įmonės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!