Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/81424/accenture-apyvarta-baltijos-salyse-perkope-91-mln-euru/spausdinti/

„Accenture“ apyvarta Baltijos šalyse perkopė 91 mln. eurų

Publikuota: 2022-01-13 19:25
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Informacinių technologijų (IT) kompanija „Accenture“ per pastaruosius finansinius metus (nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. iki 2021 m. rugpjūčio 31 d.) Baltijos šalyse pasiekė 91,29 mln. eurų apyvartą ir uždirbo 3,96 mln. eurų pelno. Šią žiemą auganti įmonė Lietuvoje ir Latvijoje planuoja apmokyti dar 220 būsimų specialistų, kurie nori pradėti karjerą IT srityje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Ataskaitinio laikotarpio pajamos uždirbtos „Accenture“ Latvijos padalinyje ir jos yra 14 % didesnės nei ankstesniais finansiniais metais (nuo 2019 m. rugsėjo 1 d. iki 2020 m. rugpjūčio 31 d.), kai apyvarta siekė 80,1 mln. eurų, o pelnas – 3,8 mln. eurų. Lietuvos padalinys įregistruotas 2021 metų liepą, jo rezultatai atsispindės kitų finansinių metų ataskaitose.

„2021 m. išplėtėme veiklą Baltijos šalyse ir atidarėme naują technologijų centrą Vilniuje. Jame pagrindinis dėmesys skiriamas įvairių tarpindustrinių technologijų kūrimui visose pirmaujančiose technologijų platformose. Taip pat plėtojame individualios inžinerijos, infrastruktūros ir debesijos paslaugas, kurias teikiame klientams visame pasaulyje“, – sako Maksims Jegorovs, „Accenture“ vadovas Baltijos šalyse.

Jo teigimu, 2020-2021 finansinius metus Baltijos šalyse „Accenture“ baigė gerais ir stabiliais rezultatais.

Skaitmenizacijos svarba auga

Pasak M. Jegorovs, šiuo metu ekonomika išgyvena sparčią skaitmeninę transformaciją ir tai skatina IT sektoriaus plėtrą.

„Įmonės ir organizacijos siekia spartaus augimo, o technologinių sprendimų diegimas padeda sukurti konkurencinius pranašumus, teikti išskirtines paslaugas. Pastebime, kad kompanijos noriai integruoja debesų technologijos naujoves, per pastaruosius metus įgyvendinome net keletą projektų, kai klientai pilnai perėjo prie debesų technologijų. Kiti sektoriai daug dėmesio skiria komunikacijos gerinimui derindami skirtingus skaitmeninius kanalus bendravimui su savo klientais. Pavyzdžiui, praėjusiais metais turėjome projektą telekomunikacijų srityje, pagerinome bendravimą, kad klientai atsakymus gautų ne tik greitai, bet ir sau patogiu būdu“, – tendencijas vardija kompanijos vadovas.

Anot jo, skaitmeninės ekosistemos kuriamos daugelyje sektorių. Tai apima ne tik pardavimą internetu ar svetainių, programėlių kūrimą, bet ir naujų paslaugų diegimą.

„Kelios mūsų klientų įmonės per pastaruosius metus patobulino internetinio pardavimo galimybes, sistemų integravimą, duomenų analizę. Finansinių paslaugų sektoriuje buvo tęsiami automatizavimo, blokų grandinės (angl. blockchain) ir kitų IT sistemų plėtros projektai, gerinantys verslo procesų stebėjimą, sąveiką tarp skirtingų platformų ir sistemų. Taip pat paklausūs bekontakčio atsiskaitymo, kalbos technologijų sprendimai. Šiuo metu IT projektuose aktyviai naudojamos „Agile“ metodikos ir „DevOps“ praktikos“, – pasakoja M. Jegorovs.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!