Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/80887/apple-gali-tureti-problemu-del-iphone-paklausos-ir-pasiulos/spausdinti/

„Apple“ gali turėti problemų dėl „iPhone“ paklausos ir pasiūlos

Publikuota: 2021-12-03 13:35
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LRT.lt

„Apple“ nurodo savo „iPhone 13“ komponentų tiekėjams, kad dėl sumažėjusios paklausos ji gali neužsakyti tiek vienetų, kiek tikėtasi, teigiama „Bloomberg“ pranešime.

„Apple“ gali turėti problemų dėl „iPhone“ paklausos ir pasiūlos
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Nors bendrovė jau sumažino užsakymus šiems metams nuo 90 iki 80 milijonų, kitais metais ji ketino atsigriebti už didžiąją dalį užsakymų. Tačiau dabar teigiama, kad „Apple“ gamybos partneriams pasakė, kad taip gali nenutikti ir jie gali nepamatyti laukiamo užsakymų padidėjimo, rašo „The Verge“.

Kaip ir beveik visos kitos technologijų įmonės, „Apple“ sprendžia tiekimo problemas, kylančias dėl pasaulinio puslaidininkių trūkumo. Generalinis direktorius Timas Cookas teigė, kad paskutinio ketvirčio bendrovės pelnas nukentėjo iki 6 milijardų dolerių dėl lustų trūkumo ir COVID-19 poveikio gamybai Pietryčių Azijoje, o „Apple“ tikėjosi dar didesnio šių veiksnių poveikio šventiniam ketvirčiui.

Tačiau jei „Bloomberg“ ataskaita yra tiksli, tai parodo, kad „iPhone 13“ asortimentas gali neatitikti pradinių „Apple“ lūkesčių net ir be tiekimo trūkumo. Pradinis planas surinkti 90 mln. vienetų 2021 metais atspindėjo padidėjusios paklausos prognozę, nes „Apple“ paprastai užsako apie 75 mln. „iPhone“ kiekvienais išleidimo metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!