Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/80791/programines-irangos-kureja-axxonsoft-planuoja-pletra-lietuvoje/spausdinti/

Programinės įrangos kūrėja „AxxonSoft“ planuoja plėtrą Lietuvoje

Publikuota: 2021-11-26 21:02
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt / Pranešimas spaudai

Stebėjimo, vaizdo valdymo ir fizinio saugumo informacijos valdymo programinės įrangos kūrėja „AxxonSoft“ paskelbė apie planus atidaryti biurą Lietuvoje. Naujasis padalinys bus neatsiejama pasaulinės plėtros komandos, gaminančios kompiuterinio matymo produktus, dalis. Dirbtiniu intelektu paremti kompanijos sprendimai užtikrina fizinį saugumą ir padeda vykdyti įvairias su stebėsena susijusias verslo užduotis. Įmonė planuoja per pirmuosius trejus metus Lietuvoje pasamdyti ne mažiau kaip 25 specialistus, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Kaip teigia „AxxonSoft“ įkūrėjas M. Altuev, Lietuva buvo pasirinkta kaip vieta programinės įrangos kūrimo paslaugoms ne tik dėl aukšto IT švietimo lygio, bet taip pat dėl valstybės teikiamos paramos.

„Mums nuoširdžiai rūpi šalies viešojo švietimo ekosistema. Mūsų įmonė džiaugiasi galėdama samdyti studentus, nes mes teikiame visapusišką mokymą darbo vietoje, tačiau turi būti suteiktas pagrindas ir užtikrinta viešojo sektoriaus parama. Mums išties sekasi bendradarbiauti su universitetais visose šalyse, kur dirbame, ir mes tikrai taikysime šią praktiką Lietuvoje“, – sako M. Altuev.

„Džiugu matyti, kad tokios pažangios įmonės kaip „AxxonSoft“ kuriasi Lietuvoje. Jos siūlo patrauklų darbą naujausių modernių technologijų srityje: kompiuterinio matymo, dirbtinio intelekto ir nuotolinių išteklių kompiuterinių technologijų. Tai toks darbas, kuris skatina mūsų inžinierius tobulėti ir varžytis tarptautinėje arenoje“, – sako „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis.

„AxxonSoft“ – tai 2003 metais M. Altuev įsteigta tarptautinė įmonė. M. Altuev, dar mokydamasis universitete, susidomėjo sistemų, skirtų multimedijos duomenų srautų analizei ir tvarkymui, kūrimu. Netrukus jis subūrė bendraminčių inžinierių ir programinės įrangos kūrėjų komandą. Sukūrusi „Motion Wavelet“ – patentuotą vaizdo kodą, leidžiantį kurti didelės apimties skaitmenines vaizdo stebėsenos sistemas – įmonė greitai išgarsėjo.

Per trejus metus jie tapo pripažintais saugumo programinės įrangos kūrėjais Rusijoje, o 2007 metai pradėjo plėstis į užsienį. 2008 metais pagal pajamas „AxxonSoft“ tapo didžiausia atvirojo tinklo vaizdo valdymo programinės įrangos kūrėja Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos regione. Nuo 2016 metų tyrimų ir plėtros srityje įmonė susitelkė į gilią mokymusi paremtą vaizdo analizę ir taip parengė neuroniškojo grandyno mokymosi programą (angl. turnkey neural network training program). Įmonė priėmė strateginį sprendimą visame pasaulyje plėsti pardavimo pajėgas ir kurti dirbtiniu intelektu paremtus sprendimus, atitinkančius kiekvieno kliento poreikius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!