Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/80781/jav-daugialypes-debesijos-saugumo-bendrove-varmour-lietuvoje-atidaro-programines-irangos-kurimo-centra/spausdinti/

JAV daugialypės debesijos saugumo bendrovė „vArmour“ Lietuvoje atidaro programinės įrangos kūrimo centrą

Publikuota: 2021-11-25 15:19
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt / Pranešimas spaudai

Bendrovė „vArmour“, pirmaujanti ryšių valdymo programinės įrangos kūrėja, paskelbė apie naujausio programinės įrangos kūrimo centro įsteigimą Vilniuje. Šio centro specializacijos sritis bus trečiųjų šalių integracijos plėtra su IT infrastruktūros technologijomis.

Tai leis bendrovei geriau išnaudoti savo pagrindinius pajėgumus atrandant, stebint ir kontroliuojant programų, vartotojų ir duomenų ryšius įvairiose IT aplinkose.

„vArmour“ – tai Kalifornijoje įsikūrusi daugialypės debesijos saugumo bendrovė. Bendrovės pasaulinę klientų bazę sudaro stambūs bankai, finansinių paslaugų bendrovės, telekomunikacijų ir turinio paslaugų teikėjai, sveikatos priežiūros sistemos, gamintojai ir reguliuojamos infrastruktūros paslaugų teikėjai.

Kibernetinis saugumas ir rizikų kontroliavimas

Nuo įsteigimo 2011 metais ši Silicio slėnio bendrovė savo dėmesį sutelkė į kibernetinio saugumo poveikio minimizavimą ir įmonių rizikos kontroliavimą. Nuolat diegdama naujoves ir orientuodamasi į klientą, bendrovė tobulino savo sprendimus, atsižvelgdama į besikeičiančias technologijas ir klientų poreikius.

Bendrovė bendradarbiauja su tokiais rinkos lyderiais kaip „Amazon“ ir „Microsoft“ ir teikia atsparumo stebėsenos paslaugas bei saugumo platformą, padedančią užtikrinti operacinės rizikos kontrolę, didinti taikomųjų programų atsparumą ir hibridinės debesijos saugumą.

„Mūsų kompanijos sėkmė yra pagrįsta dviem susijusiomis tendencijomis – reikšmingai padidėjusiu sudėtingų kibernetinių atakų ir išpirkos reikalaujančių kenkėjiškų programų skaičiumi ir stipriai išaugusia debesijos kompiuterija, – sako „vArmour“ inžinerijos ir produktų vyresnysis viceprezidentas Keith Stewart. – Mes kuriame inovatyvius sprendimus, padedančius efektyviausiai reaguoti į šias tendencijas.“

„vArmour“ padeda įmonėms atrasti, stebėti ir kontroliuoti ryšius tarp vartotojų, programų, infrastruktūros ir duomenų. Įmonėms, norinčioms įdiegti „Zero Trust“ architektūras, skirtas užtikrinti apsaugą nuo sudėtingų kibernetinių atakų, ryšių išanalizavimas yra labai svarbus pirmasis žingsnis. Savo paslaugoms bendrovė jau yra įsigijusi 36 patentus.

Programų kūrimo centras Lietuvoje yra viena svarbiausių „vArmour“ plėtros iniciatyvų, o šis centras taps pagrindine bendrovės būstine Europoje. Įvertinusi įvairias vietoves Europos, Artimųjų Rytų ir Afrikos regione, bendrovė „vArmour“ pasirinko Lietuvą savo veiklai technologijų ir kibernetinio saugumo srityje.

Kompanijos atstovai paaiškina, jog Lietuva buvo pasirinkta dėl patogus susisiekimo su ES šalimis, aukšto lygio universitetų, suteikiančių galimybę pritraukti talentingus, aukštos kvalifikacijos programinės įrangos ir infrastruktūros inžinierius, inžinerijos lyderius, produkto šeimininkus ir „Scrum“ meistrus, bei kitų partnerių įsikūrusių Lietuvoje.

„vArmour“ taip pat paskelbė apie savo ketinimą sudaryti partnerystes su Lietuvos universitetais stažuočių ir kvalifikacijos kėlimo programų įgyvendinimui bei siekiant įgalinti naujų universiteto absolventų techninius, verslo plėtros ir pardavimo įgūdžius. „Mes sieksime prisijungti prie Lietuvos kibernetinio saugumo bendruomenių ir jas puoselėti, remti saugumo tyrėjus, kurti bendradarbiavimui ir žinių mainams palankią aplinką, – sako Keith Stewart.

„Didėjančios grėsmės debesų kompiuterijos platformų saugumui tik dar labiau skatins ieškoti sprendimų joms įveikti, – sako „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis. – Lietuvoje netrūksta aukštos kvalifikacijos, darbui atsidavusių IT specialistų, todėl mūsų šalis yra patraukli vieta technologijų bendrovėms, ir, neabejotinai, padės bendrovei „vArmour“ kurti inovatyvius bei efektyvius sprendimus šioms grėsmėms įveikti.“

Įsteigta 2011 metais, kompanija kuria naujus būdus apsaugoti duomenis ir kompiuterines programas didelio masto kompiuterijos ir tinklų aplinkose. „vArmour“ vėliau savo veiklą išplėtė į Šiaurės Ameriką, Europą, Artimuosius Rytus, Pietų Ameriką ir Azijos bei Ramiojo vandenyno regionus bei toliau sparčiai plečiasi visuose šiuose regionuose. Per 2020–2021 metų laikotarpį bendrovės metinis augimas sudarė 75 proc.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!