Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/80716/automobiliu-nuomos-bendrove-kuria-revoliucija-siekiama-tapti-lyderiais-pereinant-prie-elektromobiliu/spausdinti/

Automobilių nuomos bendrovė kuria revoliuciją: siekiama tapti lyderiais pereinant prie elektromobilių

Publikuota: 2021-11-21 11:11
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Laikinasis „Hertz“ automobilių nuomos bendrovės generalinis direktorius Markas Fieldsas, kuris anksčiau buvo „Ford“ kompanijos generalinis direktorius, neseniai kalbėjo apie bendrovės ateitį su „Yahoo! Finance“ atstovais. Pokalbio metu M. Fieldsas teigė, kad džiaugiasi dėl sandorio su „Tesla“, kuris, jo teigimu, nepaisant Elono Musko ir žiniasklaidos komentarų, iš tikrųjų yra oficialus susitarimas, svariai prisidedantis prie pastangų atkurti „Hertz“ kompaniją.

Automobilių nuomos bendrovė kuria revoliuciją: siekiama tapti lyderiais pereinant prie elektromobilių

M. Fieldsas ne tik yra sužavėtas tuo, kas apskritai laukia „Hertz“ ateityje, turint galvoje ir kompanijos ryšius su „Tesla“, tačiau tuo pačiu jis yra ir pasirengęs tapti ir naujuoju elektromobilių bei jų tinklo plėtros skatinimo lyderiu. Jei žmogus iš „Hertz“ ar kitos automobilių nuomos kompanijos nuomojasi „Tesla“, yra labai didelė tikimybė, kad jis norės ją nusipirkti, ir net jei potencialus pirkėjas negali sau leisti įsigyti „Tesla“ būtent tada, kai užsimano tai padaryti, galima lažintis, jog kartą tvirtai apsisprendęs pirkti elektromobilį, vartotojas ateityje daug palankiau žvelgs, galbūt net pirmenybę teiks būtent tokiai transporto priemonei.

Nors dabartinis „Ford“ generalinis direktorius Jimas Farley šiomis dienomis gauna daug pagiriamųjų žodžių už automobilių gamintojo pastangas elektromobilių plėtros srityje, „Yahoo!“ portalo teigimu, būtent M. Fieldsas, kaip buvęs „Ford Motor“ generalinis direktorius, iš tikrųjų yra tas žmogus, kuris turėtų prisiimti pagyras už „Ford“ įdirbį ir inovacijas pereinant prie elektromobilių gamybos. M. Fieldsas „Yahoo! Finance Live“ platformoje pasidalino tokiu komentaru, aiškiai parodančiu jo ir jo vadovaujamos „Hertz“ ateities planus: „Mes džiaugiamės dėl ryšių, puikių santykių su „Tesla“ kompanija. Visa tai aprėpia mūsų strategija – siekiame būti visuotinio perėjimo prie elektrinio transporto lyderiais“.

„Hertz“ paskelbė, kad savo nuomojamų automobilių parkui užsakė 100 000 „Tesla Model 3“ sedanų ir tikėjosi, kad jie visi bus pristatyti iki 2022 metų pabaigos. Dar daugiau, 50 000 iš kompanijos nupirktų naujų „Tesla“ automobilių ateityje galės naudoti „Uber“ vairuotojai.

Po to, kai, nuskambėjus šiai naujienai, išaugo „Tesla“ akcijos, generalinis direktorius Elonas Muskas socialiniame tinkle „Twitter“ paaiškino, kad nebuvo pasirašyta oficiali automobilių pirkimo sutartis, o „Hertz“, savo ruožtu, moka pilną kainą už perkamus automobilius, nepriklausomai nuo pirkimo masto, kompanijai netaikomos jokios nuolaidos. Šis pareiškimas verčia kai kuriuos žmones manyti, kad „Hertz“ tiesiog užsakė automobilius oficialioje „Tesla“ svetainėje, kaip gali padaryti bet kuris asmuo. Svetainėje rodomas automobilių pristatymo terminas - iki 2022 metų pabaigos, todėl „Hertz“ atstovai pagrįstai teigė, kad tikisi, jog pirkti automobiliai bus pristatyti iki to laiko.

M. Fieldsas dar kartą parodė, kad iš tikrųjų pirkimo detalės su „Tesla“ - sutartos, o 100 000 automobilių jau buvo užsakyti. Jis pasidalino tokia žinute: „Mes pradedame puikius santykius su „Tesla“. Taip pat esame pasirengę bendradarbiauti su daugeliu kitų gamintojų, kad padidintume savo pranašumą naudojant elektrines transporto priemones. Tačiau akivaizdu, kad dirbsime stipriai bendradarbiaudami su „Tesla“. Svarbu tai, kad mūsų automobilių nuomininkai tikrai nori vairuoti „Tesla“ automobilius, o mes siekiame patenkinti jų pageidavimus. Labai džiaugiamės, jog mūsų ryšiai ir santykiai su „Tesla“ – vis stipresni“.

Po „Hertz“ bankroto 2020 m. gegužę ir naujos kompanijos pradžios, automobilių nuomotoja iš JAV stengiasi visais įmanomais būdais atstatyti ir sustiprinti savo pozicijas rinkoje. „Hertz“ šią savaitę, siekdama pritraukti naujų investicinių lėšų bei padidinti savo žinomumą, paskelbė pakartotinį pirminį viešą savo akcijų siūlymą Nasdaq akcijų biržoje. Toks sprendimas buvo itin sėkmingas - pirmadienį „Hertz“ pardavė viešai prieinamų kompanijos akcijų net už 1,3 mlrd. JAV dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!