Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/80692/lietuvoje-kuriasi-viena-stipriausiu-baltarusijos-it-kompaniju-leverx-group/spausdinti/

Lietuvoje kuriasi viena stipriausių Baltarusijos IT kompanijų „LeverX Group“

Publikuota: 2021-11-18 21:13
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Į Lietuvos rinką įžengė viena stambiausių ir toliau sparčiai augančių Baltarusijos IT kompanijų „LeverX Group“, kurios pagrindinė specializacija – skaitmeninių SAP sprendimų diegimas įvairiose pramonės šakose veikiančiose įmonėse. Lietuvoje įkurta įmonė „LeverX Lithuania“ yra pasirengusi įdarbinti vietinius IT specialistus ir artimiausiu metu ketina plėsti savo veiklos geografiją Latvijoje, Estijoje bei kitose ES šalyse.

„Jau 18 metų esame Vokietijos programinės įrangos gamintojos SAP strateginis partneris, esame įgyvendinę daugiau kaip 500 įvairių projektų klientams skirtingose pasaulio šalyse. Veiklos startas Lietuvoje – svarbus mūsų strateginis žingsnis, kuris išplečia bendradarbiavimo su SAP galimybes ir sustiprina mūsų pozicijas rinkoje“, – sako UAB „LeverX Lithuania“ vadovas Aurimas Lukošiūnas.

Šiemet tarptautinė kompanija „LeverX Group“, turinti padalinius JAV, Rusijoje, Uzbekistane, savo biurus taip pat įkūrė Kijeve (Ukraina),Vroclave (Lenkija) ir Heidelberg (Vokietija). Šiuo metu kompanijoje dirba daugiau nei 1300 specialistų.

„Su „LeverX Group“ specialistų komanda esame įgyvendinę ne vieną verslo skaitmeninimo projektą, kurie šiuo metu Lietuvoje vykdomi labai intensyviai, tuo metu juos įgyvendinti galinčių šios srities IT specialistų trūkumas tampa dideliu iššūkiu. Pastebime, kad didžiosios šalies įmonės itin intensyviai skaitmenizuoja savo veiklą, todėl vienu metu vykstantiems stambiems projektams reikalingos itin didelės IT ekspertų pajėgos. Atsižvelgdami į tai, o taip pat į padėtį Baltarusijoje, prieš keletą mėnesių pakvietėme savo strateginį partnerį „LeverX Group“ steigti savo atstovybę Lietuvoje, kuri ilgainiui taptų vartais į ES rinką, ir su „Investuok Lietuvoje“ pagalba jiems pavyko žengti pirmąjį žingsnį į mūsų rinką per itin trumpą laiką“, – apie Baltarusijos kompanijos kelio į Lietuvą pradžią pasakoja Gytis Morkūnas, „SAP Lietuva“ partnerių vadovas Baltijos šalims.

Pernai Lietuva buvo viena pirmųjų šalių, kuri pateikė konkrečius sprendimus, kaip, esant poreikiui, Baltarusiškos įmonės gali išplėsti veiklą Lietuvos rinkoje.

„Džiaugiamės, kad stipriausios Baltarusijos įmonės renkasi Lietuvą, kaip palankiausią vietą savo verslo ir funkcijų plėtrai. Tikimės, kad „LeverX Group” greitai įsilies į vis stiprėjantį IT klasterį šalyje bei sustiprins vietos talentų kompetencijas skaitmeninių SAP sprendimų kūrime“, – pažymi Vida Staskonienė, lep. „Investuok Lietuvoje“ investicijų plėtros departamento direktorė.

Su Baltijos šalių verslo įmonėmis „LeverX“ bendradarbiauja pastaruosius penkerius metus ir yra įgyvendinusi per 20 projektų mažmeninės prekybos, medžio apdirbimo, inžinerijos, chemijos pramonės bendrovėse.

„Mes turime didelę IT projektų įgyvendinimo patirtį JAV, Azijos bei Vakarų Europos rinkose. Matome, kad mūsų patirtis ir paslaugos diegiant SAP sprendimus yra labai vertinamos ir turi didelę paklausą Baltijos šalių regione. Pasitelkę savo 1300 specialistų komandą, lankstumą, gilias SAP programinės įrangas žinias, esame pasirengę įgyvendinti naujus projektus Baltijos šalių rinkoje“, – sako bendrovės vadovas A. Lukošiūnas.

„LeverX Group“ buvo įkurta 2003 metais. Grupę sudaro du padaliniai: „LeverX“, kuri specializuojasi diegiant skaitmeninius SAP verslo sprendimus ir „Emerline“, kuriantis interneto ir mobiliuosius sprendimus startuoliams bei stambioms Vakarų Europos ir JAV korporacijoms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!