Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/80591/komponentu-trukumas-daro-savo-mediatek-turi-blogu-naujienu-telefonu-gamintojams/spausdinti/

Komponentų trūkumas daro savo: „MediaTek“ turi blogų naujienų telefonų gamintojams

Publikuota: 2021-11-11 19:27
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Nors Taivane įsikūrusios kompanijos „MediaTek“ gaminami procesoriai sulaukia vis didesnės paklausos, visuotinis puslaidininkių komponentų trūkumas daro savo – įmonė nebeturi kur dėtis, kaip tik pakelti savo produkcijos kainas. Toks žingsnis nėra netikėtas, mat daugelis kitų šios srities atstovų jau priėmė panašius sprendimus.

Komponentų trūkumas daro savo: „MediaTek“ turi blogų naujienų telefonų gamintojams

Pasak „UDN“ pranešimo, „MediaTek“ dar šį mėnesį pakels kai kurių procesorių kainas, atsižvelgdama į tai, kurių poreikis yra didžiausias. Skelbiama, jog procesorių kainos kils net 15 %, tad tikėtina, kad Taivano lustų produkcijos milžinė įgys ne tik didesnį pelną, bet ir aukštesnę reputaciją konkurentų akivaizdoje. Deja, pati kompanija nepateikė jokių komentarų, susijusiu su būsimu kainų šuoliu.

Pasak šaltinių, žiūrint globaliai, 4G LTE ryšį palaikantys lustai patirs didžiausią kainų pokytį, nors daugelis gamintojų yra susitelkę ties 5G mikroschemų gamyba. Tai neturėtų stebinti, mat 4G telefonai vis dar turi itin didelę paklausą tokiose šalyse kaip Indija, kur naujos kartos ryšys dar nėra komercializuotas. „MediaTek“ kels 4G procesorių kainas 15%, tuo tarpu 5G vos penkiais procentais. Manoma, kad lustų kainas laikui bėgant kilstels ir viena pagrindinių „MediaTek“ konkurenčių – „Qualcomm“.

Pagrindinė to priežastis yra ne tik aukštas lustų poreikis, bet ir pabrangusi jų gamyba. Anksčiau šiais metais „MediaTek“ kilstelėjo ir Wi-Fi mikroschemų kainas – šios šoktelėjo net 20%. Keldama mobiliųjų procesorių kainas ši Taivano kompanija prisijungia prie „Samsung“, kuri taip pat didina vidinių komponentų kainas dėl tų pačių priežasčių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!