Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/80432/smartinvest-lt-kvietimas-36-paraiskos-2-5-karto-virsytas-biudzetas/spausdinti/

„SmartInvest LT+“ kvietimas: 36 paraiškos, 2,5 karto viršytas biudžetas

Publikuota: 2021-10-28 15:43
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Baigėsi paraiškų teikimo terminas pagal priemonę „SmartInvest LT+“. Per mėnesį Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) gavo 36 paraiškas, kuriose prašoma 49,3 mln. Eur ES investicijų projektams įgyvendinti.

Prašoma lėšų suma beveik 2,5 karto viršija kvietimo biudžetą, kuris sudarė 20 mln. Eur. Didžiausia projektui galima skirti finansavimo suma buvo 7,5 mln. Eur, mažiausia – 50 tūkst. Eur.

Pasak LVPA direktoriaus Aurimo Želvio, ES investicijų priemone siekiama pritraukti užsienio investicijų į šalies mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros bei inovacijų (MTEPI) sritį. „Kvietimo rezultatai rodo, kad yra solidi projektų konkurencija, todėl tikiuosi, jog perspektyviausi, inovatyviausi atitiks reikalavimus, ir Lietuvoje padaugės modernių sprendimų, kuriems įgyvendinti bus pasitelkti ir gabūs vietos ekspertai bei praktikai“, − sako A. Želvys.

Pagal gautas paraiškas, projektus numatyta įgyvendinti Vilniaus (30 projektų), Kauno (5) ir Alytaus (1) apskrityse. Jų vykdymo sritys – elektroninės įrangos gamyba, kompiuterių programavimo, konsultacinė ir susijusi veikla, gamtos mokslų ir inžinerijos moksliniai tyrimai ir taikomoji veikla, matavimo, bandymo, navigacinės ir kontrolės įrangos gamyba, tekstilės pramonė ir kt.

LVPA Mokslo ir inovacijų projektų skyriaus vedėja Inga Lukošiūnaitė atkreipia dėmesį, kad „SmartInvest LT+” priemone skatinami projektai, kuriuose investuojama į MTEP veiklas, kuriama nauja arba plečiama jau veikiančios įmonės MTEPI infrastruktūra, ir šios veiklos vykdomos Lietuvoje.

„Esminiai reikalavimai projektams – sukurti ir rinkai pateikti naujų produktų, naujų darbo vietų, tyrėjų naujų darbo vietų, pritraukti privačių investicijų, taip pat, pasibaigus projektui – generuoti pajamas iš naujai sukurtų produktų“, − pabrėžia I. Lukošiūnaitė.

Kvietimo metu LVPA specialistai konsultavo potencialius pareiškėjus visais su „SmartInvest LT+“ priemone susijusiais klausimais, jiems taip pat buvo surengti nuotoliniai mokymai, atsakyta į rūpimus klausimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!