Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/80365/volkswagen-automobiliu-gamyba-pramuse-dugna/spausdinti/

„Volkswagen“ automobilių gamyba pramušė dugną

Publikuota: 2021-10-25 19:15
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pasaulinis lustų trūkumas ir toliau šienauja automobilių gamintojų pardavimų grafose. „Volkswagen Group“ savo pagrindinėje gamykloje Volfsburgo mieste pagamino vos 300 tūkst. automobilių, o tai yra gerokai žemiau įprastinio bendrovės vidurkio. Negana to, pastarasis rodiklis pats prasčiausias rezultatas nuo pat 1958 metų.

„Volkswagen“ automobilių gamyba pramušė dugną

Vokietijos milžinė Volfsburgo mieste konstruoja tokius automobilius kaip „Volkswagen Golf“, „Touran“, „Tiguan“ ar „Seat Tarraco“, o per metus čia būna pagaminta maždaug 780 tūkst. transporto priemonių. Dar 2018 metais, vokiečių automobilių milžinė planavo pastarąjį vidurkį padidinti iki milijono, tačiau pandemija šiuos planus gerokai pakoregavo.

Praėjusiais metais „Volkswagen Group“ sugebėjo pagaminti mažiau nei 500 tūkst. automobilių, o įsibėgėjus ir lustų trūkumui buvo nuspręsti prognozes 2021 metams dar labiau sumažinti. Nors tikslus skaičius nėra žinomas, tačiau tikėtina, kad šiemet VW planuoja pagaminti mažiau nei 500 tūkst. transporto priemonių, o tai puikiai iliustruoja ir jau dabar pagamintų automobilių skaičius.

Dar anksčiau, VW vadovai tikino, kad dėl puslaidininkių trūkumo gamyba bus sumažinta šimtais tūkstančių, o situacijos pagerėjimo šiemet nesitikima. Žinoma, su analogiškomis problemomis susiduria daugelis bendrovių, o situacijos pagerėjimo tikimasi tik kitais metais, tačiau ir tai gali būti tik itin optimistiška viltis.

Verta paminėti ir tai, jog Volfsburgo mieste iki šiol nėra gaminami elektriniai automobiliai. „Volkswagen“ generalinis direktorius Herbertas Diessas įsitikinęs, kad pastarasis delsimas bendrovei gali kainuoti daugiau nei 30 tūkst. darbo vietų, kas reikštų kas ketvirtą vokiečių milžinės darbuotoją. Žinoma, toks delsimas leidžia vis labiau įsitvirtinti ir VW konkurentams, tokiems kaip „Tesla“, kuri visai neseniai pademonstravo puikius pardavimų rezultatus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!