Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/80307/polestar-neslepia-ambicingu-tikslu/spausdinti/

„Polestar“ neslepia ambicingų tikslų

Publikuota: 2021-10-21 12:54
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Elektromobilių gamintojas „Polestar“ žvelgia į „Porsche“ kaip į pagrindinę konkurentę. Šį drąsų teiginį pareiškė kompanijos generalinis direktorius Thomas Ingenlathas interviu su „Auto Motorsport“ metu. Bendrovei, kurioje iki šiol buvo pagaminti tik du automobilių modeliai, tai gana drąsus pareiškimas, tačiau T. Ingenlathas turi didelių planų dėl „Polestar“ ateities su modeliais, kurie kovos tiesiogiai su „Porsche“ automobiliais.

„Polestar“ neslepia ambicingų tikslų

„Polestar“ nori iki 2030 metų sukurti automobilius, kurie visiškai nekenktų aplinkai, atitiktų nulinės taršių, į aplinką išmetamų dujų, emisijos standartus. Šis ambicingas tikslas „Polestar“ darbuotojams žinomas kaip „Project 0“ ir yra skirtas siekiant kurti, tobulinti visais aspektais ekologiškesnį verslą. Atsinaujinanti energija gamybai ir mažesni atliekų kiekiai yra šio plataus užmojo projekto, kuris formuos prekės ženklą ir jo ilgalaikius tikslus, kertiniai akmenys.

Nepaisant „Polestar“ aplinkosaugos tikslų, kompanija nori būti aukščiausios klasės elektromobilių gamintoja. Tai reiškia įmonės konkurenciją su „Tesla“ ir „BMW Group“ sportinių sedanų ir visureigių klasėse, tuo pačiu taikantis į konkurenciją su būsimais „Porsche“ elektriniais sportiniais automobiliais.

„Mes konkuruojame su „Porsche“ dėl geriausio gaminamo, elektra varomo, aukščiausios klasės sportinio automobilio titulo“, – tikino „Polestar“ generalinis direktorius.

Nepaisant skambių žodžių, „Polestar“ vizija susiduria su daugybe iššūkių. Šiuo metu visa gamyba vyksta Kinijoje, o pagaminti automobiliai siunčiami Europos klientams. „Polestar“ kasdieniniuose procesuose planuoja daugiau naudotis geležinkelių infrastruktūra ir siekia išplėsti savo veiklą Europoje, „Volvo“ gamyklose. Taip kompanija padidintų gamybos pajėgumus ir sumažintų išmetamų teršalų kiekį. „Polestar“ turi ilgalaikį tikslą taip pat gaminti būsimą „Polestar 3“ automobilio modelį Pietų Kalifornijoje.

„Polestar“ ateitis yra šviesi, nes naujasis prekės ženklas iš konkurentų pradeda laimėti „Premium“ klasės segmento klientus. Didėjantis apetitas ir elektromobilių rinkos plėtros laukimas reiškia, kad kol „Polestar“ galės pagaminti kokybišką produktą, jie tikrai turės savo rinkos dalį. Ar jie gali konkuruoti su „Porsche“, siekdami sukurti elektrinį sportinį automobilį? Jūsų komentarų lauksime komentarų skiltyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!