Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/80276/lietuviu-elektromobilumo-kompanija-inbalance-pritrauke-1-5-mln-euru-investicija-pletrai-europoje/spausdinti/

Lietuvių elektromobilumo kompanija „Inbalance“ pritraukė 1,5 mln. eurų investiciją plėtrai Europoje

Publikuota: 2021-10-19 12:10
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Išmanias elektromobilių įkrovimo stoteles kurianti ir valdanti kompanija „Inbalance“ antruoju investiciniu raundu pritraukė 1,5 mln. eur investiciją. Prie esamų investuotojų – fondų „Contrarian Ventures“ ir „Coinvest Capital“, pirmojo lietuviško vienaragio „Vinted“ bendraįkūrėjo Manto Mikucko ir verslo angelo Ernesto Petkevičiaus, kartu su šiuo investiciniu raundu prisijungia du nauji privatūs investuotojai – Tomas Dirvonskas ir Paulius Šarka, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Kompanijos planuose – tūkstančiai naujų elektromobilių įkrovimo stotelių ir didžiausias tinklas regione. Pirmąjį investicinį etapą kompanija baigė praėjusių metų pavasarį, pritraukusi 950 tūkst. eurų.

„Pritrauktos investicijos bus nukreipiamos realizuoti pagrindinį tikslą – tapti didžiausiu ir pagrindiniu elektromobilių įkrovimo stotelių operatoriumi Baltijos šalyse ir Lenkijoje. Lietuvoje ir kitose rinkose siūlome pilną elektromobilių įkrovimo infrastruktūros sprendimą, kuris dėl verslo modelio ir naudojamų technologijų yra pritaikytas masinei elektromobilių adaptacijai“, – sako „Inbalance“ vadovas Simonas Stankus.

Pasak S. Stankaus, tęstinis investuotojų susidomėjimas patvirtina siūlomų sprendimų aktualumą globalių aplinkosaugos iššūkių kontekste. „Mūsų bendradarbiavimo modeliai iš verslo nereikalauja didelių infrastruktūros išlaidų, nes investuojame ir mes patys ir veikiame paslaugos principu. Tokiu būdu proaktyviai prisidedame prie šalies įkrovimo infrastruktūros plėtros – kai verslams nereikia išleisti daug pinigų, jie žymiai aktyviau įsirengia įkrovimo stoteles, o gyventojams didėja prieinamumas, atsiranda viešų stotelių, galimybė krautis darbo ir prekybos vietose“, – teigia „Inbalance“ vadovas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!