Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/80201/koks-dar-lustu-trukumas-samsung-pranesa-apie-geriausia-pelna-per-3-metus/spausdinti/

Koks dar lustų trūkumas? „Samsung“ praneša apie geriausią pelną per 3 metus

Publikuota: 2021-10-13 20:08
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Jei negyvenate po akmeniu, tikriausiai žinote, kad pasaulis šiuo metu intensyviai stengiasi įveikti lustų trūkumą. Procesorių trūksta ir automobilių, ir konsolių, ir grafikos plokščių gamintojams. Visiems – ir dėl to brangsta kai kurie elektronikos prietaisai. Bet atrodo, kad Pietų Korėjos gigantui „Samsung“ tokios problemos neatrodo per didelės.

Koks dar lustų trūkumas? „Samsung“ praneša apie geriausią pelną per 3 metus
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Per trečiąjį šių metų ketvirtį „Samsung“ uždirbo 13,2 milijardus dolerių pelno. Tai – geriausias rodiklis per 3 metus ir tai iš tikrųjų yra netikėta, nes didelė dalis „Samsung“ produktų gaminami su lustais.

„Samsung“ yra didžiausias išmaniųjų telefonų ir laikmenų gamintojas pasaulyje. Ir per trečiąjį šių metų ketvirtį jis paaugo dar 9 %. Šį augimą pakurstė išaugę elektronikos pardavimai, labiausiai susiję su tuo, kad namuose įstrigę žmonės perka daugiau kompiuterių, telefonų ir žaidimų konsolių.

Tiesa, „Samsung“ žvilgsnis į ateitį nėra toks optimistinis. Nors kai kurios kompanijos dabar tikriausiai laiko nemažas lustų atsargas, bandydamos sulaukti geriausio momento jas parduoti už geriausią kainą, lustų trūkumas greičiausiai tęsis visus 2022-uosius, o galbūt ir vėliau. Automobilių gamintojai ne labai optimistiškai žiūri ir į 2023-uosius. Be to, daug žmonių sugrįžta į biurus, todėl kompiuterių, televizorių ir kitos elektronikos paklausa smunka.

Beje, nors „Samsung“ pelnas augo, didžiąją to augimo dalį sudarė laikmenos, montuojamos į kitų gamintojų prietaisus. Išmaniųjų telefonų pardavimai tuo metu yra prastesni nei 2020-aisiais. „Samsung“ turi kozirį – sulenkiami išmanieji yra stebėtinai paklausūs ir pelningi, nepaisant didelės jų kainos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!