Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/80177/tesla-varo-vokiecius-is-proto-tikisi-ispudingu-gamybos-apimciu/spausdinti/

„Tesla“ varo vokiečius iš proto: tikisi įspūdingų gamybos apimčių

Publikuota: 2021-10-12 14:05
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Netoli Vokietijos sostinės Berlyno esančiame Grunheide jau netrukus prasidės „Tesla“ automobilių gamyba. Šeštadienį pirmojoje kompanijos gamykloje Europoje buvo surengtas renginys, kur ambicingų tikslų neslėpė ir pats JAV elektromobilių bendrovės vadovas Elonas Muskas.

„Tesla“ varo vokiečius iš proto: tikisi įspūdingų gamybos apimčių

Tikimasi, kad pirmieji elektromobiliai iš naujai pastatytos gamyklos išriedės jau kitą mėnesį, tačiau pradinės gamybos apimtys bus kiek mažesnės nei „Tesla“ planai. Pirmaisiais mėnesiais čia bus pagaminama maždaug 5000 transporto priemonių, tačiau tikimasi, kad šis skaičius pasieks ir 10 tūkst. per savaitę, įsitikinęs E. Muskas.

Vokietijoje įkurtoje gamykloje bus pradėti gaminti „Model Y“ automobiliai, kurie bus skirti Europos rinkai. Kaip jau minėjome, šių „Tesla“ produktų gamybą planuojama pradėti jau kitą mėnesį, tačiau ne vėliau kaip gruodį. Tiesa, bent jau laikinai, baterijų gamyba ir toliau vyks Kinijoje, o to priežastis – vis dar nebaigtos tam skirtų patalpų statybos Vokietijoje.

„Pradėti gamybą yra puiku, tačiau pasiekti norimas apimtas yra sunkioji dalis, – kalbėjo E. Muskas. – Tai pareikalaus kiek daugiau laiko nei pačios gamyklos statybos“.

„Tesla“ vadovas tikisi, jog visi reikiami leidimai, kurie leistų pagaliau pradėti gamybą, turėtų būti gauti per artimiausias savaites. Tikimasi, kad Grunheido mieste įsikūrusi gamykla galės pagaminti daugiau nei 500 tūkst. elektromobilių per metus. Nors šis skaičius ir gali pasirodyti nedidelis, tačiau, palyginimui, 2020 metais, visoje Vokietijoje, buvo pagaminta dvigubai mažiau pilnai elektrinių automobilių.

Tiesa, šeštadienį vykęs renginys sutraukė ne tik „Tesla“ gerbėjų, tačiau ir grupelę skeptikų, kurie dvejoja dėl tokios gamyklos naudos. Bandydamas apsiginti, E. Muskas tikino, kad gamykloje naudojama sąlyginai nedaug vandens, o baterijų gamyba yra pakankamai tvari.

Verta paminėti ir tai, jog „Tesla“ yra pateikusi planus investuoti daugiau nei 5 mlrd. eurų baterijų gamybos patalpoms, kurių galia sieks 50 gigavatvalandžių (GWh) per metus. Toks JAV kompanijos planas pralenkia net ir „Volkswagen“ planus, mat šios bendrovės planuose yra analogiška gamykla Zalcgiterio mieste, tačiau su 40 gigavatvalandžių (GWh) per metus pajėgumais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!