Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/80132/volkswagen-investuoja-i-elektromobiliu-baterijas-issikelti-ambicingi-tiksliai/spausdinti/

„Volkswagen“ investuoja į elektromobilių baterijas: išsikelti ambicingi tiksliai

Publikuota: 2021-10-08 17:02
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Automobilių rinkos milžinė „Volkswagen“ grupė stato naują elektromobilių akumuliatorių gamyklą Kinijoje esančiame Hefėjaus mieste. Gamykla pradės savo darbą jau 2023 metais, o šią informaciją oficialiai patvirtino ir bendrovės atstovai, kurie išplatino pranešimą spaudai. VW teigia, kad iki 2025 metų į akumuliatorių gamyklą investuos daugiau nei 140 milijonų eurų.

„Volkswagen“ investuoja į elektromobilių baterijas: išsikelti ambicingi tiksliai

Pradinis gamyklos pajėgumas sieks nuo 150 000 iki 180 000 pagamintų akumuliatorių sistemų per metus, skirtų vietinei elektromobilių gamybai. VW kartu su bendrove JAC kontroliuoja didžiąją dalį jungtinės kompanijos, statančios elektromobilių gamyklą Hefėjuje, akcijų. „Volkswagen“ taip pat turi elektromobilių baterijų gamintojo „Gotion“ akcijų paketą, o minėtoji įmonė taip pat yra įsikūrusi tame pačiame mieste.

Šiais metais „Volkswagen“ Kinijoje pristatė penkis naujojo ID elektromobilio modelius, o dar praėjusį mėnesį šalyje buvo parduota apie 7000 minėtųjų transporto priemonių ir šiemet siekiama pirkėjams iš viso pristatyti nuo 80 000 iki 100 000 vienetų. Įdomu ir tai, jog bendrovė derasi, kad sugriežtintų „Hefei“ įmonės veiklą, praėjusią savaitę pranešė „Reuters“, taip automobilių gamintoja iš Vokietijos sukėlė įtampą su kitais partneriais iš Kinijos, kurie baiminasi, kad jie gali būti palikti nuošalyje.

VW šiuo metu Azijoje, Europoje ir JAV stato tris akumuliatorių gamybos gamyklas, kad ateityje galėtų patenkinti augančią automobiliams skirtų baterijų sistemų paklausą, tokia informacija minima automobilių gamintojo komponentų vadovo Thomaso Schmallo pranešime.

Pasak jo, vokiečių bendrovės švininių akumuliatorių gamykla Bransvike (Vokietija) yra pasirengusi pagaminti iki 500 000 akumuliatorių sistemų per metus.

Kinijos „VW Group“ vadovas Frankas Engelis sakė, kad su naujų komponentų gamykla Hefėjuje VW komponentų pridėtinės vertės dalis būsimuose mieste gaminti planuojamuose elektromobiliuose sudarys apie 40 proc. Naujoji baterijų gamykla įsikurs „Volkswagen Anhui“ gamybos vietos tiekėjų parke. VW taip pat didina baterijų surinkimo pajėgumus Čekijos Respublikoje ir JAV. Planuojama, kad jau netolimoje ateityje „Volkswagen“ reguliariai per metus pagamins daugiau nei 1 milijoną akumuliatorių sistemų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!