Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/80013/enefit-green-vejo-jegainiu-parku-pletrai-uzsitikrintas-130-mln-eur-finansavimas/spausdinti/

„Enefit Green“ vėjo jėgainių parkų plėtrai užsitikrintas 130 mln. Eur finansavimas

Publikuota: 2021-09-30 11:04
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vienas iš pirmaujančių atsinaujinančios energijos gamintojų Baltijos jūros regione „Enefit Green“ pasiekė susitarimą su SEB ir „OP Bank“ dėl 130 mln. Eur dydžio paskolų. Šios lėšos bus panaudotos naujų vėjo jėgainių parkų plėtrai finansuoti. Pasak „Enefit Green“ finansų direktoriaus Veiko Räimo, užsitikrintos paskolos dar labiau sustiprins bendrovės likvidumo rezervą ir finansinį lankstumą.

„Dėl glaudaus bendradarbiavimo su pirmaujančiais regiono bankais galime įgyvendinti „Enefit Green“ augimo strategiją, vystyti naujus vėjo jėgainių parkus ir gaminti dar daugiau žaliosios elektros energijos. Ji iškart pateks į rinką, kurioje jau dabar turi didžiulę paklausą“, – teigia V. Räimas.

Sutartys dėl be užstato teikiamų paskolų pasirašytos 3–7 metų laikotarpiui. Finansavimo prireiks artimiausiu metu įgyvendinamiems projektams. „Enefit Green“ kiek anksčiau paskelbė, kad Lietuvoje statys didžiausią savo vėjo jėgainių parką „Akmenė“. Į 75 megavatų (MW) galios projektą bus investuota 85 mln. Eur, jis elektra aprūpins 80 tūkst. namų ūkių. Lietuvoje iškils ir kitas, 43 MW galios bei 60 mln. Eur kainuosiantis įmonės vėjo jėgainių parkas „Šilalė II“, o Estijoje – 20 MW galios projektas netoli Purtse kaimelio Ida-Viru apskrityje. Visi šie projektai turėtų būti pabaigti jau 2023 metais.

Kaip sako pirmaujančios Šiaurės šalių finansinių paslaugų grupės SEB Baltijos padalinio korporatyvinės bankininkystės vadovas Andersas Larssonas, šie projektai ir suteiktas finansavimas prisideda ne tik prie „Enefit Green“, bet ir SEB tikslų įgyvendinimo.

„Turime tikslą tapti pirmaujančiu atsinaujinančios energijos projektų finansuotoju Šiaurės ir Baltijos šalyse. Tad džiaugiamės galėdami prisidėti prie aplinkai draugiškų projektų plėtros ir tuo pačiu palaikyti „Enefit Green“ augimo planus – juk tai vienas iš pirmaujančių atsinaujinančios energijos gamintojų regione, matantis ilgą strateginę perspektyvą šioje energetikos srityje“, – kalba A. Larssonas.

Apie „Enefit Green“ investicijas į atsinaujinančią energiją pozityviai atsiliepė ir „OP Bank“, teikiančio banko paslaugas verslo klientams Suomijoje ir visose Baltijos šalyse, atstovas.

„Šios įmonės veiksmai sutampa su „OP Bank“ vertybėmis ir tikslais skatinti ekologiškesnę aplinką. Todėl itin džiaugiamės galėdami prisidėti prie „Enefit Green“ investicijų į žaliąją Estijos ir kitų Baltijos šalių ateitį“, – komentuoja „OP Bank“ Estijos filialo vadovas Hannesas Kaadu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!