Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/79958/twitter-ateityje-leis-atsiskaitymus-kriptovaliutomis/spausdinti/

„Twitter“ ateityje leis atsiskaitymus kriptovaliutomis

Publikuota: 2021-09-25 15:43
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Turinio kūrėjų rėmimas nėra pati didžiausia naujiena internete, nes pavyzdžių tikrai yra daug: „Twitch.tv“, „Youtube“ ar lietuvių labai pamėgtas „Patreon“. Vakaruose ypač populiarus, bet Lietuvoje niekaip neįsivirtinantis „Twitter“ nusprendė panaudoti originalesnį būdą tai padaryti – kriptovaliutos, tiksliau „Bitcoin“. Šiuo metu platforma testuoja naujas funkcijas, kurios padėtų pritraukti platesnę auditoriją ir pastarąją skelbia kaip vieną iš galimybių.

„Twitter“ ateityje leis atsiskaitymus kriptovaliutomis

Platformos atstovai pareiškė, kad vartotojai visame pasaulyje galės vienas kitą remti „Bitcoin“ valiuta. Nekeičiami žetonai arba „NFT“ gali būti naudojami skaitmeninei ar fizinei produkto versijai, tai yra meno kūriniams, muzikai ir netgi įrašams socialinių tinklų įrašams įsigyti, teigia „Twitter“ CEO Jack Dorsey, kuris savo pirmąją žinutę pardavė tokiu būdu už daugiau nei 2,9 milijono JAV dolerių. Dorsey, kuris taip pat vadovauja mokėjimų platformai „Square“ yra vienas iš didžiausių kriptovaliutų fanatikų ir tikriausiai nenustebins jeigu jas pritaikys ir „Twitter“.

Jis pats teigia, kad šiuo metu yra ieškoma būdų kaip mokėjimus galima padaryti prieinamus visiems ir pasak jo, kriptovaliutos yra patogiausias būdas tai padaryti. „Twitter“ jau kurį laiką testavo mokėjimus savo platformoje „Android“ ir „iOS“ išmaniuosiuose ir ateityje visi šio socialinio tinklo vartotojai galės nurodyti savo „Bitcoin“ adresą ir naudojant „Strike“ programėlę siųsti vadinamuosius arbatpinigius. Taip pat visi vartotojai tai galės padaryti ir kitomis platformomis, tai yra „Patreon“, „PayPal“, „Venmo“ ir t. t.

Šiuo metu „Twitter“ laukia oficialaus „NFT“ patvirtinimo ir tai būtų oficialus ženklelis prie vartotojo paveiksliuko, kuriame būtų nurodoma nekeičiamo žetono kilmė. Taip pat šiuo metu platformoje yra testuojamos ir kitos saugumo priemonės, o tarp jų ir įrankis, kuris automatiškai blokuos paskyras, kurios yra panašios į jau užblokuotas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!