Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/79923/pasaulines-it-bendroves-rocket-software-padalinys-isitvirtina-lietuvoje/spausdinti/

Pasaulinės IT bendrovės „Rocket Software“ padalinys įsitvirtina Lietuvoje

Publikuota: 2021-09-23 15:52
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Į Lietuvą praėjusių metų pradžioje atėjusi JAV informacinių technologijų įmonė „Rocket Software“ žengia dar vieną žingsnį ir Vilniuje atidaro inovatyvų biurą. Jame įsikurs produktų vystymo, strategijų kūrimo ir įgyvendinimo padalinys, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Rocket Software“ Vilniaus biure šiuo metu dirba 70 žmonių. Įmonė planuoja, kad iki 2023 metų pradžios Lietuvos komandoje iš viso bus apie 200 specialistų – programinės įrangos inžinierių ir aukštos kvalifikacijos programuotojų.

„Rocket Software Lietuva“ vadovė Elinga Kavaliauskienė sako, kad įmonės plėtra ir augimas netgi lenkia numatytus planus, kuriuos galėjo stipriai pakoreguoti pandemija. „Nors puikiai išmokome dirbti nuotoliniu būdu, nepamiršome ir biuro teikiamų privalumų. Jį pradėjome planuoti dar karantino metu ir iš karto taikėme prie hibridinio darbo modelio. Dabar siūlome komandoms pasirinkti, kur ir kaip dirbti: nuotoliniu būdu ar naujame, inovatyviame biure“, – sako E. Kavaliauskienė.

Įmonės biuras atidaromas neseniai pastatytame verslo parke „Business Garden Vilnius“. Čia darbuotojai neturės asmeninių stalų ar kabinetų. Jie galės rinktis darbo vietą, kuri bus labiausiai tinkama pagal tuo metu atliekamas užduotis arba darbo pobūdį, lanksčiai derinant darbą biure ir nuotoliu. Įrengiant įmonės patalpas, taip pat daug dėmesio skirta bendrystės erdvėms ir poilsio zonoms, kurios tinkamos tiek aktyviems žaidimams, tiek bendravimui su kolegomis.

Lietuvoje „Rocket Software“ orientuojasi į „Mainframe“ platformos stebėjimo, duomenų analizavimo bei sistemų optimizavimo produktų kūrimą bei priežiūrą. Pasak E. Kavaliauskienės, tai nėra vienintelė sritis, kurią įmonė planuoja plėtoti šalyje. „Rocket Software Lietuva“ kuriami bei prižiūrimi produktai yra vieni pelningiausių, o šis padalinys per trumpą laiką užėmė tvirtas pozicijas bendrovės viduje.

„Lietuva patvirtino šalies, kurioje yra daug aukštos kvalifikacijos IT specialistų, vardą. Sėkmingai subūrėme komandas, kurios perėmė priežiūrą bei tolimesnį svarbiausių produktų vystymą. Mūsų darbuotojai greitai įsitraukė į bendravimą su partneriais bei klientais, kurdami tolimesnius vystymo planus bei naujų produktų dizainą“, – pasakoja E. Kavaliauskienė.

Ji pabrėžia, kad visus IT specialistus reikėjo apmokyti, nes šalyje ir visame pasaulyje itin trūksta „Mainframe“ platformoje produktus kuriančių profesionalų.

„Mūsų žiniomis, esame vieninteliai ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse samdantys tokio aukšto lygio „Mainframe“ inžinierius. Neturime kitos išeities, todėl patys mokome šios specifinės srities ir nuolat investuojame į darbuotojų kvalifikacijos kėlimą. Kitąmet startuosime su „zNextGen“ programa, skirta studentams ar mažai profesinės patirties turintiems žmonėms. Ji apims tiek programavimo, tiek „Agile“ metodikos įgūdžių mokymą“, – sako E. Kavaliauskienė.

Prieš tris dešimtmečius Bostone įkurtoje įmonėje iš viso dirba apie 2500 specialistų. Kuriamais produktais naudojasi daugelis pasaulio lyderiaujančių bendrovių. Tarp „Rocket Software“ klientų yra 46 įmonės iš pirmojo „Fortune 500“ penkiasdešimtuko, visi Top10 šiame sąraše esantys bankai, Top10 sveikatos priežiūros įmonių, 9 iš Top10 aviacijos ir kosmoso pramonės bendrovių. Pagrindiniai bendrovės partneriai – IBM, „Accenture“, „Epicor“, „Infor“ ir kiti pasauliniai IT gigantai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!