Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/79904/e-komercijos-modelius-ketina-diegti-rekordiskai-daug-per-1600-imoniu/spausdinti/

E. komercijos modelius ketina diegti rekordiškai daug – per 1600 įmonių

Publikuota: 2021-09-23 11:11
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pasibaigus priemonės „E. komercijos modelis COVID-19“ kvietimui Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) suskaičiavo, jog gauta 1670 paraiškų, kuriose prašoma per 69 mln. Eur ES investicijų. Tokio kiekio paraiškų vienam kvietimui LVPA istorijoje nėra buvę.

Kvietimas truko mėnesį, jo biudžetas – iki 40 mln. Eur, pareiškėjai galėjo siekti nuo 10 000 iki 50 000 Eur paramos projektams, kuriais diegiamos informacinės technologijos verslo sandoriams valdyti elektroniniu būdu, siekiant padidinti pajamų augimą. Projektai bus atrenkami konkurso būdu vienu etapu.

Pasak LVPA direktoriaus Aurimo Želvio, daugiau nei 1600 įmonių įžvalgiai pasinaudojo proga siekti svarios finansavimo dalies elektroninės komercijos modeliams įsidiegti, be kurių sunkiai įsivaizduojamas sėkmingas verslas COVID-19 pandemijos įveikos laikotarpiu.

„Priemonės populiarumą lėmė pirmiausiai verslo supratimas, jog verslo procesų skaitmeninimas ir klientų inovacijos yra svarbiausios dedamosios, norint būti matomiems rinkoje. Kita aplinkybė – vis dar tebesitęsianti pandeminė padėtis, ir daugeliui įmonių ES finansinė parama yra tikras išsigelbėjimas“, − pabrėžia A. Želvys.

LVPA vadovas tikina, kad tokiam srautui paraiškų vertinti agentūra yra pasirengusi. „Turėjome ne vieną iššūkį, su kuriuo mūsų darbuotojai puikiai susitvarkė, įveiksime ir šį, kad verslą jam būtinos lėšos pasiektų kuo greičiau“, − priduria A. Želvys.

Pasibaigusios priemonės lėšomis remiamas e. komercijos modelių diegimas labai mažose, mažose ir vidutinėse įmonėse (MVĮ), perorientuojant procesus ir juos skaitmeninant per klientų savitarnos sprendimus gaminių ir paslaugų elektroninėse prekybos platformose, įskaitant gamybos ir paslaugų užsakymų valdymo sprendimus, taip pat - per išteklių valdymo sistemos integravimo į gaminių ir paslaugų elektroninės prekybos platformas sprendimus.

LVPA Verslo produktyvumo projektų skyriaus vedėja Sigita Skrebė atkreipia dėmesį, kad paraiškų gauta iš visų apskričių, o aktyviausiai finansavimo projektams siekė Vilniaus (870 paraiškų), Kauno (428), Klaipėdos (152), Šiaulių (72) pareiškėjai, mažiausiai paraiškų gauta iš Utenos ir Tauragės apskričių – po 15 paraiškų.

Verslo modelius ketina diegti įmonės, veikiančios restoranų ir pagaminto valgio tiekimo, kelionių agentūrų ir ekskursijų organizatorių, reklamos, pramogų ir poilsio organizavimo, kompiuterių programavimo, variklinių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto, viešbučių, medienos pjaustymo ir obliavimo, medicinos paslaugų ir daugelyje kitų sričių.

Projekto veikla turės būti pradėta įgyvendinti ne vėliau kaip per 1 mėnesį nuo projekto sutarties pasirašymo dienos ir įgyvendinama ne ilgiau nei metus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!