Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/79758/panika-tarp-automobiliu-gamintoju-auga-gamyba-laikinai-stabdo-gyvybiskai-svarbus-tiekejas/spausdinti/

Panika tarp automobilių gamintojų auga: gamybą laikinai stabdo gyvybiškai svarbus tiekėjas

Publikuota: 2021-09-14 07:04
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Įvairios mikroschemos ir puslaidininkiai tapo neatsiejama mūsų kasdienybės dalimi. Šiais laikais be šių komponentų neįmanoma pagaminti ne tik išmaniųjų telefonų ar kitos elektronikos, bet ir automobilių ar net elementariausių virtuvės prietaisų. Ir panašu, kad situacija bent jau artimiausiu metu tikrai nesikeis.

Panika tarp automobilių gamintojų auga: gamybą laikinai stabdo gyvybiškai svarbus tiekėjas

Malaizijoje įsikūrusi puslaidininkių kompanija „Unisem“ yra priversta uždaryti savo gamyklą savaitei, po to kai trys darbuotojai mirė po COVID-19 užsikrėtimo. Iki rugsėjo 15 dienos sustabdyta gamyba suduos ir dar vieną kirtį automobilių gamintojams, o taip pat ir krūvai kitų kompanijų.

Kompanijos išplatintame pranešime teigiama, kad Ipohe veikianti gamykla bus uždaryti iki rugsėjo 15 dienos tam, jog būtų sumažinta viruso plitimo rizika. „Unisem“ pirmininko Johno Chia teigimu, koronavirusu šiuo metu serga septyni ir jau užfiksuotos trys darbuotojų mirtys, susijusios su COVID-19. Pridedama ir tai, jog po veiklos atnaujinimo, ketinama riboti darbuotojų patekimo į gamybos linijas apimtis.

Pranešama, kad 12 proc. šios bendrovės pajamų sudaro automobilių sektorius, o tai ir dar labiau pažeis šios rinkos gamybos apimtis, kurios pastaruoju metu ir taip yra ženkliai susitraukusios. „Unisem“ veiklos sustabdymas turėtų dar labiau paveikti tokias kompanijas kaip „Tesla“ ar „Toyota“, o pastaroji, dar visai neseniai, skelbė, jog gamyba bus stabdoma dar 14 gamyklų. Japonų milžinės teigimu, pagrindinė to priežastis yra tiekėjų iš Pietryčių Azijos veiklos nestabilumas, susijęs su COVID-19 infekcija.

„Mūsų klientai tiesiog klykia (dėl esamos situacijos – red.past.), nes mes esame itin svarbi tiekimo grandinės dalis“, – kalbėjo J.Chia, kuris pridėjo, jog bendrovė pradėjo ir darbuotojų vakcinacijos programą. „Mes tęsime (programą – red.past.) iki tol kol visi mūsų darbuotojai, klientai, inžinieriai rezidentai ir rangovai bus vakcinuoti“.

Prognozuojama, kad savaitę truksiantis veiklos sustabdymas, Malaizijos bendrovei gali kainuoti maždaug 2 proc. metinės produkcijos, pabrėžiama „Unisem“ atstovų pranešime. Skaičiuojama, kad „Unisem“ šiemet, iki gamyklos uždarymo, uždirbs apie 360 mln. JAV dolerių, o jos rinkos vertė yra apie 1,7 mlrd. Bendrovės akcijos šiemet kilo maždaug 38 proc.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!