Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/79671/lg-praranda-pozicijas-ir-tv-rinkoje-paaiskejo-populiariausi-lcd-ekranu-gamintojai/spausdinti/

LG praranda pozicijas ir TV rinkoje: paaiškėjo populiariausi LCD ekranų gamintojai

Publikuota: 2021-09-08 20:18
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Jungtinės Karalystės tyrimų bendrovė „Omdia“ paskelbė didelių LCD ekranų rinkos 2020 metų ataskaitą. Joje aptariami išmaniesiems televizoriams naudojami skystųjų kristalų ekranai, vienas iš akivaizdžių ataskaitoje atsispindinčių faktų – Kinijos „BOE Technology Group“ aplenkė „LG Display“ ir pirmą kartą tapo didžiausiu LCD ekranų gamintoju pasaulyje.

LG praranda pozicijas ir TV rinkoje: paaiškėjo populiariausi LCD ekranų gamintojai

Remiantis pateikiamais duomenimis, BOE dalis 2020 metais pasiekė 22,9 proc. visos LCD ekranų rinkos apimties, o tai yra 2,2% daugiau nei ankstesniais metais. LCD ekranų gamyba anksčiau buvo „LG Display“ pagrindinė sritis, nepajudinama kompanijos „tvirtovė“, tačiau BOE pranoko Pietų Korėjos milžinę ir įsitvirtino pasaulinės gamybos sąrašo viršuje.

„LG Display“ apimamos LCD ekranų rinkos dalis sumažėjo iki 17,2 proc., o tai yra 6,7 proc. mažiau nei 23,9 proc. rinkos dalis, užfiksuota 2019 metais. Trečiąją vietą šioje sferoje užima Taivano ekranų gamintojas „AU Optronics“. Šios kompanijos gamyba apima 11,9 proc. pasaulinės LCD ekranų rinkos dalį. Įdomu tai, kad trys didžiausi tokio tipo ekranų gamintojai, nagrinėjamu laikotarpiu, valdo net 52 proc. pasaulinės skystųjų kristalų ekranų rinkos.

Be BOE, dar viena Kinijos bendrovė, patekusi į TOP 5 pasaulinių LCD monitorių gamintojų sąrašo reitingus yra „TCL China Star Optoelectronics“, kurios siuntų kiekis padidėjo 2,5 proc., kas leido šiai kompanijai patekti į didžiausiųjų penketuką, Šiuo metu ji užima 8,8 proc. rinkos. Kinijos bendrovė iš penktos vietos išstūmė anksčiau ten buvusią kitą korėjiečių milžinę „Samsung“.

Kaip bebūtų, „Samsung“ praradimai LCD rinkoje neturėtų būti netikėti, nes ši bendrovė pagrindinį dėmesį skiria OLED panelių gamybai. Niekam ne paslaptis, jog Pietų Korėjos milžinė pirmauja pasaulyje pagal tokio tipo ekranų gamybą.

Verta paminėti ir tai, kad remiantis tyrimų bendrovės „CINNO Research“ duomenimis, 2021 metų pirmąjį pusmetį pasaulinės LCD televizorių ekranų siuntos pasiekė 130 mln. vienetų ribą, o tai yra 2,5 proc. daugiau nei analogišku laikotarpiu praėjusiais metais. Tai reiškia, kad šiais metais LCD rinkoje vėl bus fiksuojami rekordiniai siuntų dydžiai, o Kinijos gamintojai greičiausiai užims dar didesnę rinkos dalį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!