Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/79636/modus-remote-solar-fund-i-isigijo-saules-jegainiu-parka/spausdinti/

„Modus Remote Solar Fund I“ įsigijo saulės jėgainių parką

Publikuota: 2021-09-03 21:04
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos banko licencijuotos fondų valdymo įmonės „Modus Asset Management“ įsteigtas ir valdomas uždarojo tipo fondas „Modus Remote Solar Fund I“ paskelbė apie pirmąją savo investiciją į jau pastatytas ir pilnai išnuomotas nutolusias saulės jėgaines. Pirmasis jų parkas bus išsidėstęs visoje Lietuvoje ir sudarys 13,6 MW.

Šiaulių elektrinė

Pirmoji fondo investicija bus nukreipta į keturias Lietuvoje esančias geografiškai nuo elektros energijos vartojimo vietos nutolusias saulės elektrines. Galingiausia jų ir apskritai didžiausia šalyje – Šiaulių elektrinė (5 MW), antra pagal dydį – Žeimių jėgainė (4,2 MW, Jonavos rajonas) ir dvi mažesnės Širvintų (2,6 MW) bei Subačiaus (1,8 MW, Kupiškio rajonas) saulės elektrinės. Pirmasis nutolusių saulės elektrinių parkas bus išnuomotas daugiau nei 20 verslo klientų, kuriems ne tik klimato kaitos stabdymas ir tvarumas yra neatsiejama veiklos dalis, bet ir galimybė sutaupyti įsigyjant žaliąją energiją už konkurencingą rinkos kainą.

„Fondo investicijos vertė Lietuvos saulės energetikai yra reikšminga, visgi tai didžiausios nutolusios saulės elektrinės portfelis šalyje. Jas pardavę vystytojai galės imtis kitų projektų ir taip ženkliai prisidėti prie žaliosios energetikos vystymo“, – aiškina Povilas Pečiulis, vienintelio Baltijos šalyse atsinaujinančių išteklių valdyme besispecializuojančio fondų valdytojo „Modus Asset Management“ vadovas.

„Modus Remote Solar Fund I“ skirtas informuotiems investuotojams, minimali investavimo suma yra 125 tūkst. eurų, o investicijos trukmė – penkeri metai.

„Fondo siekiama grynoji grąža yra 10 %. Bus siekiama mokėti 8% dydžio metinius dividendus. Šiuo metu šalyje dominuoja nekilnojamojo turto fondai, tad investavimas į alternatyvios energetikos fondą yra puiki alternatyva išskaidyti savo investicijų portfelį“, – teigia P. Pečiulis.

Apsiriboti viena investicija neketina

„Modus Remote Solar Fund I“ investicija į 13,6 MW galios jau pastatytų ir pilnai išnuomotų nutolusių saulės jėgainių parką apsiriboti neketina. Fondas savo investicijas į nutolusias saulės elektrines ateityje ketina didinti iki 100 MW ir toliau išlaikyti lyderio pozicijas, valdant didžiausią nutolusių saulės elektrinių portfelį šalyje.

„Citadele“ bankas fondui suteikė ilgalaikį 12,8 mln. EUR vertės finansavimą. „Vienas mūsų tikslų – skatinti žaliąją ekonomiką ir investicijas į aplinką tausojančius, tvarius, atsinaujinančių energijos šaltinių projektus. „Modus Remote Solar Fund I“ – didžiausias nutolusių saulės energetikos parkų Lietuvoje valdytojas ir puiki investicija į tvaresnę visų mūsų ateitį. Džiaugiamės, kad fondas pasirinko „Citadele“ banką šio projekto finansiniu partneriu ir kartu galėsime prisidėsime prie Lietuvos žaliosios energetikos tikslų siekimo“, – sako „Citadele“ banko valdybos narys, Baltijos šalių verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vaidas Žagūnis.

Užtikrintumo pasiekti išsikeltus tikslus prideda ir tai, kad pagal Lietuvos energetinės nepriklausomybės strategiją jau 2030 metais 30 % Lietuvos elektros vartotojų bus nuosavų arba nutolusių saulės jėgainių savininkai.

„Modus Remote Solar Fund I“ yra jau trečias fondas, išimtinai skirtas investicijoms į saulės elektrinių parkus, o dabartinė investicija turėtų paskatinti vystytojus dar drąsiau plėtoti saulės elektrinių projektus Lietuvoje“, – teigia „Modus Asset Management“ vadovas.

„Taip pat šiuo metu vis didesniam dėmesiui krypstant į žaliąją energetiką, „Modus Asset Management aktyviai ieško investicijų galimybių ir į kitus atsinaujinančių išteklių projektus vystomus Lietuvoje“, – teigia P. Pečiulis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!