Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/79147/iphone-pardavimai-auga-del-perejimo-is-android-ir-senesniu-modeliu-atnaujinimu/spausdinti/

„iPhone“ pardavimai auga dėl perėjimo iš „Android“ ir senesnių modelių atnaujinimų

Publikuota: 2021-07-30 09:10
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Timas Cookas „Apple“ investuotojams papasakojo apie keletą svarbių įmonės pajamų augimo šaltinių. Konferencija įvyko paskelbus 2021 m. antrojo ketvirčio finansinę ataskaitą. Tačiau netrukus kompanija gali susidurti su sunkumais.

Pajamos auga, grynasis pelnas taip pat

Nuo 2021 m. balandžio iki birželio „Apple“ uždirbo 81,4 mlrd. USD. Tai yra 36% daugiau nei praėjusių metų 59,7 mlrd. suma.

Veiklos pajamos (be mokesčių ir išlaidų paskoloms) siekė 24,1 mlrd. dolerių. Skirtumas nuo ankstesnio laikotarpio yra dar ryškesnis: padidėjimas 184%. Grynasis pelnas – 21,74 mlrd. USD.

Kaip įprasta, pagrindiniai „obuolių“ bendrovės pardavimai atiteko Amerikos valstijoms: jie šiame regione uždirbo 35,9 mlrd. Po jo eina Europa (18,9 mlrd. USD), Kinija (14,8 mlrd. USD), Japonija (6,5 mlrd. USD) ir Ramiojo vandenyno regionas (5,4 mlrd. USD).

„iPhone“ pardavimai auga dėl perėjimo iš „Android“ ir senesnių modelių atnaujinimų

Paslaugos generuoja penktadalį „Apple“ pajamų. Šiame segmente 2021 m. Antrąjį ketvirtį technologijų milžinė užregistravo rekordines 17,5 mlrd. JAV dolerių pajamas, tuo tarpu praėjusiais metais gavo „vos“ 13,2 mlrd. JAV dolerių. Pagrindinis sėkmės šaltinis vis dar tebėra „iPhone“ pardavimai, kurių rodiklis siekia 39,7 mlrd.

Apskritai korporacijos pajamos iš prietaisų ir paslaugų pardavimo buvo paskirstytos taip:

  • „iPhone“ – 39,57 mlrd. USD (+ 49,7 %);
  • „Mac“ – 8,24 mlrd. USD (+ 16,38 %);
  • „iPad“ – 7,37 mlrd. USD (+ 12 %);
  • Nešiojami dalykėliai, namų prietaisai, aksesuarai – 8,78 mlrd. USD (+ 36,12 %);
  • Paslaugos – 17,49 mlrd. USD (+ 32,90 %).

Daugiau senesnių „iPhone“ atnaujinimų ir perėjimai iš „Android“

Timas Cookas pažymėjo, kas pasibaigusiame ketvirtyje vartotojai buvo ypač aktyvūs pereidami nuo „Android“ prie „iPhone“ ir keisdami senus „iPhone“ telefonus į naujus. Bendrovės vadovas neatskleidė tikslių skaičių, tačiau pabrėžė, kad augimas buvo dviženklis.

Ypač išaugo „iPhone 12 Pro“ ir „12 Pro Max“ pardavimai. „Apple“ vadovas savo kalboje nepaminėjo mini modelio. Tai nestebina, nes analitikų įmonė „Canalys“ apskaičiavo, kad šis išmanusis telefonas sudarė tik 5 % pardavimų.

Tiekimo klausimai

Luca Maestri, Kupetine įsikūrusios bendrovės vyriausioji finansininkė, teigė, kad puslaidininkių trūkumas gali reikšmingai paveikti „iPhone“ ir „iPad“ siuntas per kitą ketvirtį. Paklaustas, ar apribojimai išliks iki Naujųjų metų, Timas Kukas neatsakė tikindamas, kad nenori prognozuoti tokio ilgo laikotarpio.

Pasaulyje pastaruoju metu nuolat trūksta mikroschemų. Yra kelios priežastys: staigus kompiuterinės įrangos pardavimų augimas dėl daugelio įmonių perėjimo prie nuotolinio darbo, aktyvi 5G tinklų ir automobilių pramonės plėtra, kur naudojami ir puslaidininkiai. Greitai padidinti gamybos apimčių neįmanoma. Norint sukurti tokias aukštųjų technologijų įmones reikia keleto metų ir daugybės milijardų dolerių.

Ne tik „Apple“ susiduria su deficitu. Dar kovo mėnesį „Qualcomm“ paskelbė, kad pailgėjo jų SoC pristatymo laukimo laikas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!