Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/79068/tesonet-akceleratorius-pradeda-aktyviai-investuoti/spausdinti/

„Tesonet“ akceleratorius pradeda aktyviai investuoti

Publikuota: 2021-07-23 11:32
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Tesonet“ pradeda kryptingai dirbti su startuoliais ir kuria akceleratorių. Nuo įprastų startuolių akceleratorių „Tesonet“ skirsis veiklos modeliu, skirtu augimo stadijoje esančioms komandoms, turinčioms veikiantį produktą ir pasaulinės plėtros ambicijų.

Keičia investavimo strategiją

2008 m. įkurta „Tesonet“ geriausiai žinoma dėl savo sukurtų kibernetinio saugumo produktų, tokių kaip pasaulyje lyderiaujančius VPN sprendimus siūlanti „Nord Security“, kibernetinio saugumo aptarnavimo centras „Cyber Care“ ir daugybė kitų. „Tesonet“ taip pat yra investavusi ir į kitus startuolius: „Hostinger“, „CAST AI“, „Whatagraph“, „Eneba“, „Turing College“. „Tesonet“ virtimas akceleratoriumi ženklina naują investavimo strategijos etapą – orientuojantis į mažesnį skaičių startuolių siekiama skirti daugiau laiko kokybiškai perduoti reikiamas žinias bei suteikti techninę infrastruktūrą, reikalingą pasauliniam augimui.

„Lietuvoje matome nemažai startuolių, turinčių ir gerą produktą, ir ambicijų augti pasaulinėje rinkoje. „Tesonet“ akceleratorius siekia prisidėti prie spartesnio jų augimo ne tik investicijomis, bet ir dalijantis rinkodaros, plėtros, produktų vystymo žiniomis, ryšiais, technine infrastruktūra ir įvedimo į naujas rinkas patirtimi, kurią patys sukaupėme augindami savo produktus tiek Europos, tiek JAV, tiek viso pasaulio rinkose“, – teigia „Tesonet“ bendraįkūrėjas Tomas Okmanas.

Skirsis nuo įprasto akceleratoriaus

Nuo įprastų akceleratorių „Tesonet“ skiriasi tuo, kad neapsiriboja viena industrija ir neturi fiksuotos programos, kuria visi į akceleratorių patekę startuoliai turėtų sekti. Pasak įkūrėjų, orientuojamasi į verslus, kurie jau turi minimalų veikiantį produktą (angl. minimal viable product, MVP) ir realiai veikiantį verslą, todėl tradicinis akceleracijos modelis, subalansuotas jaunoms komandoms, nėra geriausias sprendimas.

„Mūsų tikslas – padėti spręsti realius iššūkius tada, kai jie kyla ir padėti augimui tada, kai yra galimybė. Todėl tiek investicijos dydis, tiek darbas su startuoliu visiškai priklauso nuo konkrečios komandos. Daugiausia dėmesio skiriame startuolių įvedimo į pasaulinę rinką uždaviniams, mažiau – vidinėms operacijoms. Į startuolių valdymą nesikišime, bet teiksime konsultacijas ir visokeriopą pagalbą“, – pabrėžė „Tesonet“ bendraįkūrėjas Eimantas Sabaliauskas.

„Tesonet“ akceleratorius savo globojamiems startuoliams gali pasiūlyti investicijas, ekspertinę ir praktinę patirtį, nuosekliai veikiančią infrastruktūrą, pagalbą vystant technologinę produktų pusę ir žengiant į pasaulinę rinką. Turimi resursai ir žinios orientuojami į startuolių vystymą remiantis būtent jiems pritaikytais metodais. Prie startuolių studijos prisijungti galima visada, kadangi kiekvienas atvejis vertinamas individualiai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!