Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/78600/exacaster-planuoja-milijonines-investicijas-ir-dvigubinti-pajamas/spausdinti/

„Exacaster“ planuoja milijonines investicijas ir dvigubinti pajamas

Publikuota: 2021-06-18 09:10
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vieniems verslams ši pandemija tapo pragaištinga, o kitiems – tikra sėkmės istorija. Pandemija paskatino naują duomenų bumą, kurį sėkmingai išnaudojanti įmonė „Exacaster“ 30 proc. didina darbuotojų skaičių ir planuoja augti dvigubai per ateinančius keletą metų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Exacaster“ planuoja milijonines investicijas ir dvigubinti pajamas

Pasak Šarūno Chomentausko, duomenų analizės sprendimų bendrovės „Exacaster“ vadovo, COVID-19 pandemija verslo skaitmenizacijos procesus paspartino galbūt penkmečiu, o gal ir visu dešimtmečiu. Tai rinkoje sukėlė naują duomenų rinkimo bumą ir milžinišką duomenų analizės įrankių bei šios srities specialistų paklausą.

Kaip teigia Š. Chomentauskas, duomenų sandėlių, duomenų analizės ir personalizacijos sprendimų paklausa šiemet itin sparčiai auga tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje.

Reaguodama į rinkos tendencijas „Exacaster“ į savo paslaugų plėtrą ir naujų darbo vietų kūrimą šiemet planuoja investuoti daugiau nei milijoną eurų, jau dabar 30 proc. didina darbuotojų skaičių ir planuoja dvigubinti pajamų augimą per ateinančius keletą metų. Įmonė yra duomenų analizės sprendimų lyderė Baltijos šalyse, sėkmingai konkuruojanti pasaulinėje rinkoje ir eksportuojanti daugiau nei 90 proc. savo sprendimų.

Pasak „Exacaster“ vadovo, ištikus pandemijai daugelis įmonių buvo pastatytos prieš faktą: arba išmoksti dirbti internetu, arba neišgyvensi, mat daugelyje verslų užsakymai išaugo kartais, o kai kurios įmonės tam buvo visiškai nepasiruošusios.

Pasak vadovo, nemažai įmonių jau prisijaukino debesijos technologijas, o tai atveria didžiules galimybes pasinaudoti naujausios kartos duomenų analizės įrankiais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!