Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/78536/ziticity-investuoja-i-tvarius-pristatymus-isigijo-dviracio-elektromobilio-hibridus/spausdinti/

„ZITICITY“ investuoja į tvarius pristatymus, įsigijo dviračio-elektromobilio hibridus

Publikuota: 2021-06-14 14:49
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

„ZITICITY“, Europoje sparčiai besiplečiantis logistikos startuolis, investuoja į tvarų pristatymams skirtų transporto priemonių parką ir įsigijo 20 elektrinio dviračio-automobilio hibridų. Pirmuosius pristatymus elektriniais krovininiais dviračiais Vilniuje „ZITICITY“ kurjeriai pradės vykdyti jau šią savaitę, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Skatindamas aplinkai draugiškus pristatymus ir siekdamas efektyvinti mobilumą miestuose, „ZITICITY“ telkiasi į pagalbą estų sukurtus elektrinius dviračius, skirtus kurjeriams.

Ką tik į Lietuvą atvykę hibridiniai dviračiai turi talpų krovininį skyrių ir vienu įkrovimu gali įveikti iki 100 km atstumą bei išvystyti greitį iki 25 km/val.

„Šie dviračiai yra ne tik greiti ir neišmeta į aplinką jokio CO2, bet ir yra mažiausiai tris kartus efektyvesni nei paprasti dviračiai. Pavyzdžiui, vieno maršruto Vilniaus mieste metu kurjeris su krovininiu dviračiu gali greitai ir saugiai pristatyti siuntas į 10-15 skirtingų lokacijų. Todėl galime didinti pristatymų apimtis be papildomos žalos aplinkai“, – sako Laimonas Noreika, „ZITICITY“ vadovas ir bendraįkūrėjas.

Kompaktiško dizaino dėka, elektriniais krovininiais dviračiais yra lengva manevruoti judriose miesto gatvėse ir patogu parkuotis prie gyvenamųjų namų. Tai yra ypač svarbu tose miesto dalyse, kuriose eismas automobiliais yra ribojamas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!