Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/78378/lg-ismaniuju-telefonu-isleidimas-nutrauktas-konvejeriai-laukia-perdarymo/spausdinti/

LG išmaniųjų telefonų išleidimas nutrauktas, konvejeriai laukia perdarymo

Publikuota: 2021-06-04 07:06
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Balandį LG nusprendė oficialiai nutraukti išmaniųjų telefonų gamybą. Ir dabar atėjo ši akimirka. Bendrovė oficialiai nutraukė savo mobiliųjų įrenginių gamybą. Dabar tose patalpose, kuriose buvo gaminami išmanieji telefonai, bus pradėta rinkti buitinė technika. Iki liepos pabaigos įmonė planuoja įdarbinti visus žmones, susijusius su išmaniųjų telefonų kūrimu.

LG išmaniųjų telefonų išleidimas nutrauktas, konvejeriai laukia perdarymo

Tuo tarpu LG prietaisų palaikymas tęsiasi. Bendrovė įvykdys savo įsipareigojimus ir daugybė modelių bus atnaujinti į „Android 12“ ir net iki „Android 13“. Be to, kompanija neuždarys ir išmaniųjų telefonų priežiūros, vartotojai gali tikėtis, kad ketverius metus gaus palaikymą nuo įrenginio išleidimo dienos.

Primename, kad „LG“ yra viena seniausia mobiliųjų telefonų gamintoja, kuri į rinką įsiveržė vos pasirodžius mobiliesiems telefonams. Vėliau kompanija perėjo prie išmaniųjų telefonų su „Symbian OS“, o pasirodžius „Android“ naudojo šią programinę įrangą. Apskritai įmonė bus prisiminta kaip eksperimentuotoja, nebijanti pasiūlyti kažko naujo. Ji eksperimentavo su „Windows Phone“, pirmoji įdiegė ypač plataus kampo jutiklį, išrado maitinimo mygtuką su pirštų atspaudų skaitytuvu, pasiūlė 3D kamerą ir pirmoji pristatė išmanųjį telefoną su ekranu, kuris pasiūlė kraštinių santykį 18:9.

Tačiau 2015 metais įmonės išmaniųjų telefonų verslas pradėjo byrėti. Iki to laiko žmonės išbandė kiniškus išmaniuosius telefonus, atsisakydami brangių ir ne visada techniškai pranašesnių „LG“ įrenginių. Įmonės prietaisai nustojo populiarėti ir visi bandymai susigrąžinti buvusią šlovę buvo nesėkmingi. Todėl buvo nuspręsta nebebandyti likimo ir apriboti mobiliųjų telefonų gamybą. Galbūt kada nors LG grįš prie išmaniųjų telefonų išleidimo, bet ne artimiausiu metu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!