Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/77704/sony-ir-netflix-rado-bendra-kalba-platforma-papildys-naujausi-filmai-tiesiai-is-kino-teatru/spausdinti/

„Sony“ ir „Netflix“ rado bendrą kalbą: platformą papildys naujausi filmai tiesiai iš kino teatrų

Publikuota: 2021-04-14 13:33
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Viena iš didžiausių vaizdo įrašų transliavimo platformų pasaulyje „Netflix“ jau nuo kitų metų padidins savo filmų repertuarą. Prie jos prisijungia „Sony Pictures Entertainment“ studija, po kurios vardu yra ne vienas Holivudo hitas. Tikriausiai plačiausiai žinomi yra „Spider-Man“ ar „Venom“, tačiau tai nėra viskas ir jie turi dar ne vieną aukšto lygio filmą. Oficialiais duomenimis sutartis tarp „Sony“ ir „Netflix“ įsigalios jau kitais metais.

„Sony“ ir „Netflix“ rado bendrą kalbą: platformą papildys naujausi filmai tiesiai iš kino teatrų

Nuo pat 2005 metų teises į šių filmų transliacijas turėjo „Lionsgate“ priklausanti „Starz“, kuri paskutinius 18 mėnesių ir teikia „Netflix“ šios studijos turinį. Pirminiais duomenimis, „Netflix“ nebuvo vieninteliai norintys prieigos prie „Sony“ turinio, tačiau būtent jie laimėjo. Oficialios sutarties sąlygos dar nėra paskelbtos, bet dabar žinoma, kad didžiausias serialų ir filmų transliuotojas už šį malonumą sumokės daugiau nei milijardą dolerių per ateinančius ketverius metus.

Savaime suprantama, kad nėra paskelbta kada tiksliai įsigalios ši sutartis, tačiau jau dabar patvirtinta, kad dešimtys geriausių „Sony Pictures Entertainmen“ filmų papildys „Netflix“ repertuarą. Tai reiškia, kad tokius ateities kūrinius kaip T. Hardy „Venom: Let There Be Carnage“, J. Leto „Morbius“ ar T. Holland „Uncharted“ ir „Spider-Man: No Way Home“ po pasirodymo kino teatruose pamatysime tik šioje platformoje. Taip pat yra kalbama ir apie „Sony Pictures Animation“ turinį, o tai reiškia, kad tikrai nebus apsiribota superherojų filmais.

Šis susitarimas yra tarsi atsvara „HBO“, kuri šiuo metu aktyviai bendradarbiauja su „Universal“ ir „Fox“ studijomis. Čia greičiausiai nebus apsiribojama tik Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, nes pats „Netflix“ filmų padalinio vadovas S. Stuber teigia , kad „Sony“ turinys bus prieinamas viso pasaulio kino mylėtojams. Paskutiniai metai tikrai nebuvo palankūs „Netflix“, per juos konkurentai perėmė ne tik „Marvel“ ir „Pixar“ filmus, bet ir daugybę populiarių serialų, tačiau dabar panašu, kad jie rado kuo juos pakeisti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!