Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/7769/gigabyte-vardas-minimas-finansines-aferos-tyrime/spausdinti/

„Gigabyte“ vardas minimas finansinės aferos tyrime

Publikuota: 2007-04-30 10:07
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Neseniai iš partnerystės su ASUS visgi nusprendę pasitraukti „Gigabyte“ įsivėlė į finansinį skandalą. Ir nors kompanija dėl to nekalta, jos vardas imtas linksniuoti kalbant apie vieną stambesnių aferų paskutiniu metu.

Pasirodo, vienas iš pakankamai aukštas pareigas užimančių „Gigabyte“ vadybininkų Kinijoje bendrovės vardu suteikė laidavimą paskolai, kurią ėmė kita įmonė. Paskolos ėmėjui nesugebėjus jos atiduoti, ją gražinti tektų laiduotojui. Ir teks - pinigus iš banko skolinusi kompanija dingo, o ant „Gigabyte“ pečių atgulė net 5 mln. JAV dolerių vertės skola.

Palyginti nedidelė suma jei kalbėtume apie IT verslą apskritai, bet kaip finansinės machinacijos užmojui, tai ir pakankamai nemaža. Šiuo metu „Gigabyte“ teigia atliekantys tyrimą su tikslu išsiaiškinti, kaip gi galėjo nutikti, kad darbuotojas suteikė laidavimą visos kompanijos vardu. Pats prisidirbęs darbuotojas Chang Chaosong jau atleistas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!