Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/77646/kinijos-bitcoin-kasimo-operacijos-pasieks-visos-italijos-energijos-suvartojimo-lygi-iki-2024-m/spausdinti/

Kinijos „Bitcoin“ kasimo operacijos pasieks visos Italijos energijos suvartojimo lygį iki 2024 m.

Publikuota: 2021-04-12 11:17
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Maždaug 80 % kripto valiutų kasimo vykdoma Kinojoje dėl labai pigios elektros energijos. Skaičiuojama kad Kinijos „Bitcoin“ kasimo energijos sąnaudos iki 2024 metų prilygs visos Italijos energijos suvartojimui. Dėl to manoma, jei pati Kinijos valdžia neįsikiš į tai jos pasiekimai kovoje su klimato kaita bus niekiniai.

Kinijos „Bitcoin“ kasimo operacijos pasieks visos Italijos energijos suvartojimo lygį iki 2024 m.

Kripto valiutų kasimas Kinijoje yra stipriai paplitęs dėl pigios elektros energijos bei lengvesnės prieigos prie kasimo įrangos. Keturi iš dešimties Kinijos kripto valiutų kasėjai naudoja energiją pagaminta deginant anglį, o likę šeši naudoja atsinaujinančių energijos šaltinių sugeneruota elektrą. Būtent dėl didelio kiekio naudojamos energijos iš anglies gali būti prarasti visi pasiekimai kovoje su klimato kaita. Nepaisant to, kad kripto valiutų kasimo energijos suvartojimas ir taip yra labai didelis, bet ši sritis tik augs ir energijos bus suvartojama dar daugiau. Skaičiuojama, jei nebus padaryti jokių draudimų „Bitcoin“ kasėjai Kinijoje iki 2024 metų sunaudos 297 TWh (teravatvalandė) elektros energijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!