Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/77630/bolt-paspirtukai-jau-rieda-mazeikiuose-bei-marijampoleje/spausdinti/

„Bolt“ paspirtukai jau rieda Mažeikiuose bei Marijampolėje

Publikuota: 2021-04-09 15:23
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pavėžėjimo paslaugų platforma „Bolt“ toliau plečia savo paslaugas Lietuvos miestuose. Kovo pabaigoje elektrinių paspirtukų nuoma pradėjo veikti Alytuje, o nuo balandžio 8 dienos, paslauga jau prieinama ir Mažeikių bei Marijampolės gyventojams. Marijampolėje pradeda veikti ir maisto pristatymo programėlė „Bolt Food“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Bolt“ paspirtukai jau rieda Mažeikiuose bei Marijampolėje

Į Marijampolės ir Mažeikių gatves išriedėjo maždaug po 100 elektrinių paspirtukų. Šių miestų gyventojams „Bolt“ vardas puikiai pažįstamas – nuo 2019 m. vasaros čia teikiama „Bolt“ pavėžėjimo paslauga. Papildomų paslaugų plėtrą šiuose miestuose paspartino ir pačių gyventojų bei verslo prašymai, o ir savivaldybių vadovai pasiūlymą priimti elektrinių paspirtukų nuomos paslaugą priėmė itin džiugiai.

„Mobilumas – neišvengiama ateitis. Matome, kokie populiarūs elektriniai paspirtukai didžiuosiuose šalies miestuose. Labai džiaugiamės, kad ir Mažeikiuose galėsime naudotis šia tvaria transporto priemone. Tikiuosi, kad gyventojai kasdienėms reikmėms rinksis ekologišką alternatyvą automobiliams, tuo pačiu tapsime mobilesni“, – sako Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius.

„Marijampolė darniam judumui skiria ypač daug dėmesio: nuolat ir intensyviai plečiame bei atnaujiname dviračių takus, įrengėme elektromobilių įkrovimo stoteles, taršius autobusus keičiame į aplinkai draugiškus. Todėl labai džiaugiuosi, kad galimybė bet kada pasinaudoti patogia „Bolt“ elektrinių paspirtukų paslauga paskatins marijampoliečius vis dažniau automobilius palikti namuose ir naudotis šia alternatyvia transporto priemone“, – sako Marijampolės meras Povilas Isoda, pats jau ketvirtąjį sezoną aktyviai riedantis nuosavu elektriniu paspirtuku.

Pirmąją savaitę Marijampolės ir Mažeikių gyventojams nebus taikomas elektrinio paspirtuko atrakinimo mokestis (vėliau kainuos 30 centų). Pirmąsias penkias minutes kelionė paspirtuku kainuos 22 centus už minutę, o po 5 minučių – dvigubai pigiau, t.y. 11 centų už minutę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!