Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/77103/volvo-nebegamins-vidaus-degimo-varikliu-automobilius-reikes-pirkti-tik-internetu/spausdinti/

„Volvo“ nebegamins vidaus degimo variklių, automobilius reikės pirkti tik internetu

Publikuota: 2021-03-05 09:25
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Žinomiausias Švedijos automobilių gamintojas atskleidė lengvai šokiruojančius planus – žadama iki 2030-ųjų iš pasiūlos pašalinti visus automobilius, varomus vidaus degimo varikliais. Pasak „Automotive News“, „Volvo“ gamins ir prekiaus vien elektriniais automobiliais, o tai reiškia, kad nebebus gaminami net hibridiniai automobiliai.

„Volvo“ nebegamins vidaus degimo variklių, automobilius reikės pirkti tik internetu

Kompanija, šiuo metu priklausanti Kinijos grupei „Geely“, tiki, kad jau 2025-aisiais bent pusė jos parduodamų automobilių bus pilnai elektriniai. Pirmasis tokio tipo automobilis – „XC40 Recharge“ – buvo pristatytas pernai, tad natūralu, kad pamažu vis daugiau „Volvo“ gaminamų transporto priemonių pakeis elektrinės jų versijos, kol vidaus degimo varikliais varomi automobiliai bus visiškai panaikinti.

Švedų automobilių įmonė tiki, kad iškastiniu kuru varomų mašinų dienos suskaičiuotos, o jos CTO (technologijų skyriaus vadovas) Henrik Green teigia:

„Vidaus degimo varikliais varomiems automobiliams ilgo ateities nebėra <...> Mes tvirtai pasiryžę tapti vien elektromobilių gamintoja, o pereinamasis laikotarpis turėtų baigtis iki 2030-ųjų. Tai leis mums geriau patenkinti klientų lūkesčius bei prisidėti prie sprendimo sprendžiant klimato pokyčių problemą.“

Kartu su tuo „Volvo“ atskleidė planus prekiauti elektriniais automobiliais tik internetu – salonų vaidmuo išliks tik priežiūrai, taisymui ir automobilių pristatymui pirkėjams. Kompanija taip pat nori supaprastinti savo pasiūlą ir būti atviresnė savo klientams, taip sukurdama lengvesnę ir patikimesnę pirkimo internetu patirtį.

Elektriniai automobiliai vis sparčiau prigija visuomenėje, už ką derėtų padėkoti nuo pat pradžių vien elektrinį transportą skatinančioms įmonėms, kaip „Tesla“. Kol gamintojai įsipareigoja pereiti prie elektromobilių gamybos, „Amazon“, siekia pakeisti savo prekių pristatymo autobusiukų autoparką elektrinėmis alternatyvomis - tai parodo, jog susidomėjimas atsiribojimu nuo iškastinio kuro laikui bėgant tik auga.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!