Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/77035/zalioji-energetika-pasiekta-elektros-energijos-gamybai-is-atsinaujinanciu-istekliu-numatyta-skatinimo-riba/spausdinti/

Žalioji energetika: pasiekta elektros energijos gamybai iš atsinaujinančių išteklių numatyta skatinimo riba

Publikuota: 2021-03-01 21:09
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) informuoja, kad pasiekta Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatyme numatyta 5 TWh riba* elektros energijos gamybai iš atsinaujinančių išteklių skatinti, todėl pagal LR Vyriausybės patvirtintą tvarkaraštį turėję įvykti aukcionai nebus organizuojami.

Pagal Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymą, skatinimo kvotų paskirstymo aukcionai organizuojami tol, kol yra likę nepaskirstytos skatinimo kvotos. Pasiekus numatytą ribą, naujiems gamintojams (išskyrus gaminančius vartotojus) skatinimo priemonės netaikomos.

VERT, vadovaudamasi Elektros energijos iš atsinaujinančių išteklių pagaminto ir planuojamo pagaminti kiekio apskaičiavimo tvarkos aprašu, įvertino 2020 m. elektrinių, veikusių ilgiau kaip metus, iš atsinaujinančių išteklių pagamintą elektros energijos kiekį, taip pat iki 2021 m. sausio 29 d. išduotus leidimus plėtoti elektros energijos pajėgumus bei naujus leidimus gaminti elektros energiją iš atsinaujinančių išteklių (išduotus ne anksčiau kaip 2020 m.) ir nustatė, kad laisvos skatinimo kvotos nėra.

VERT primena, kad pernai skelbtas aukcionas dėl 0,7 TWh skatinimo kvotos paskirstymo neįvyko, nesulaukus pakankamo dalyvių aktyvumo.

* Šiuo metu elektros energijos, gaminamos iš atsinaujinančių išteklių, kiekis siekia 5,184 TWh.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!