Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/77001/tesla-stabdo-automobiliu-gamyba-nebegali-pusti-pries-veja/spausdinti/

„Tesla“ stabdo automobilių gamybą: nebegali pūsti prieš vėją

Publikuota: 2021-02-27 09:32
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Paulius Černiauskas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Saulėtoje Kalifornijoje, Fremonte įsikūrusi didžiausia „Tesla“ gamykla sustabdė gamybą. Apie tai „Twitter“ paskyroje pranešė bendrovės investuotojas Savieras Merrittas. Darbuotojai, dirbantys „Model 3“ sedano surinkimo linijoje, buvo išsiųsti namo mažiausiai dviem savaitėms ( nuo vasario 22 iki kovo 7 dienos), sakė jis. Sustojimo priežastis tikriausiai yra tiekėjų vėlavimai. Panašu, kad problema yra susijusi su mikroschemų, kurias „Tesla“ perka iš „Samsung“, trūkumu. Kas tiksliai nutiko korėjiečiams, nėra žinoma, tačiau problema tikrai laikina.

„Tesla“ stabdo automobilių gamybą: nebegali pūsti prieš vėją

Taip pat pranešama, kad jau yra vėluojama pristatyti „X“ ir „S“ modelių versijas. Pavyzdžiui, atnaujinti krosoveriai turėjo būti pradėti pristatyti klientams jau šį mėnesį, o sedanai pirmiesiems pirkėjams turėjo atvykti kovo mėnesį, tačiau iki šiol klientai net negali sužinoti savo automobilių VIN numerių, o tai reiškia, kad jų surinkimas dar net nepradėtas.

Oficialiai „Tesla“ nepakomentavo situacijos ir laikosi tylos įžadų, nors akivaizdu, jog ji, kaip ir kitos pasaulio automobilių gamintojos, susidūrė su mikroschemų lustų trūkumu – kad ir kokia Elono Musko valdoma milžinė būtų unikali ir progresyvi, panašu, kad prieš vėją jai papūsti šįkart nepavyks. Taip pat nėra aišku, kiek pajamų „Tesla“ neteks dėl gamybos sustabdymo. „Fremont“ gamyklos metinis gamybos pajėgumas yra 500 000 „Model 3“ ir „Y“ modelių kartu. Įmonė dar praėjusį mėnesį pareiškė, kad gali susidurti su laikinu pasaulinio puslaidininkių trūkumo poveikiu, tačiau apie gamybos stabdymą tuo metu nebuvo kalbama.

Pažymėtina, jog Fremonto gamykla yra seniausia „Tesla“ įmonėje. Išskyrus saulės baterijų gamybą Niujorke, tai vienintelė gamykla, kuri nebuvo pastatyta nuo nulio. Anksčiau tai buvo bendra „General Motors“ ir „Toyota“ įmonė, gaminanti nedidelius į jaunimą orientuotus benzininius automobilius. Kaip paaiškėjo vėliau, ši verslo idėja Kalifornijoje nesuveikė kaip tikėtasi, todėl ankstesni savininkai pardavė surinkimo fabriką „Tesla“ startuoliui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!