Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/76940/huawei-zada-sumazinti-ismaniuju-telefonu-gamyba/spausdinti/

„Huawei“ žada sumažinti išmaniųjų telefonų gamybą

Publikuota: 2021-02-24 15:11
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Techsmart.lt
Inf. šaltinis: Techsmart.lt

Dėl paskelbtų sankcijų kompanija „Huawei“ ketina sumažinti išmaniųjų telefonų gamybą. Pranešė Azijos naujienų agentūra „Nikkei“.

Kinijos korporacija „Huawei“ jau pranešė savo tiekėjams, kad planuoja užsisakyti komponentus maždaug 70–80 milijonams išmaniųjų telefonų vienetų. 2021 metais išleistų „Huawei“ išmaniųjų telefonų skaičius sumažės daugiau nei 60 procentų. 2020 metais gamyba siekė 189 milijonus vienetų.

„Huawei“ žada sumažinti išmaniųjų telefonų gamybą
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Remiantis pasirodžiusia informacija internete, bendrovė „Huawei“ daugiausia dėmesio skirs 4G išmaniųjų telefonų gamybai ir pristatymui. Taip yra dėl to, kad JAV sankcijų kontekste „Huawei“ patiria sunkumų, susitariant dėl 5G ryšio išmaniųjų telefonų komponentų tiekimo.

Nemažai tiekėjų internete rašė, kad pristatomų įrenginių skaičių iki metų pabaigos gali sumažinti maždaug 50 milijonų vienetų.

Žurnalistai remiasi IDC agentūros ataskaita, pagal kurią 2020 metais „Huawei“ korporacija nukrito į trečią vietą pasaulinėje išmaniųjų telefonų rinkoje. Viršuje jos išsirikiavo „Samsung“ ir „Apple“.

Remiantis analitikų prognozėmis, 2021 metais įmonė gali prarasti dar daugiau pozicijų dėl JAV eksporto apribojimų.

Sausio pabaigoje buvo pasirodžiusi informacija, kad „Huawei“ gali parduoti dukterinius prekės ženklus „P“ ir „Mate“ kitoms įmonėms. Vėliau korporacijos atstovai paneigė derybų faktą ir pardavimo tikimybę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!