Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/76928/europos-visuomeniniu-transliuotoju-televizijos-turini-perduos-ses/spausdinti/

Europos visuomeninių transliuotojų televizijos turinį perduos „SES“

Publikuota: 2021-02-23 19:08
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Orbitinių palydovų operatorius „SES“, kurio viena iš orbitinių palydovų televizijos stočių veikia Rygoje, Zaķusaloje, pasirašė ilgalaikę televizijos turinio perdavimo sutartį su keliais pagrindiniais Europos visuomeniniais transliuotojais. Todėl milijonai palydovinės televizijos namų ūkių visoje Europoje galės toliau žiūrėti visuomeninių transliuotojų televizijos turinį SD ir HD formatu.

Europos visuomeninių transliuotojų televizijos turinį perduos „SES“

Taikant priemones COVID-19 pandemijai sustabdyti, 2020 m. visuomeninių transliuotojų žiūrovų skaičius sparčiai didėjo visose amžiaus grupėse dėl tiesioginio linijinio televizijos programų žiūrėjimo siekiant gauti oficialią ir naujausią informaciją apie pandemiją. 2020 m. padidėjęs linijinio turinio vartojimas sustiprino palydovinį transliavimą kaip patikimiausią būdą transliuoti kuo platesnei auditorijai, užtikrinant aukščiausią kokybę.

Visuomeniniai transliuotojai, tiesiogiai pasirašę sutartis su „SES“, yra ARD ir ZDF Vokietijoje, BBC Didžiojoje Britanijoje, BVN Nyderlanduose ir „TV5 Monde“ bei „France 24“ Prancūzijoje tarpininkaujant partneriui „Globecast“, kurie pasiekia daugiau nei 89 mln. palydovinės televizijos namų ūkių per „SES“ orbitinius palydovus 19,2 laipsnių rytuose ir 28,2 laipsnius rytuose. Bendra ilgalaikės sutarties suma yra 66 mln. eurų.

„SES“ orbitinių palydovų parkas perduoda vaizdo turinį 367 milijonams namų ūkių visame pasaulyje, įskaitant Latviją, Lietuvą ir Estiją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!