Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/76647/telefonu-gamintojams-2021-metai-bus-sekmingesni/spausdinti/

Telefonų gamintojams 2021 metai bus sėkmingesni

Publikuota: 2021-02-09 12:47
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų pardavimai pastaruoju metu mažėjo, tačiau jau šiemet tikimasi pamatyti augimą. Niekam ne paslaptis, jog daugelis yra linkę savo įrenginius naudoti ilgiau nei tai buvo įprasta prieš keletą metų, o tai puikiai iliustruoja ir pardavimų statistika. Tačiau 2021 metai turėtų parodyti geresnius rezultatus nei anksčiau.

Telefonų gamintojams 2021 metai bus sėkmingesni

Šiemet tikimasi, kad išmaniųjų telefonų pardavimai augs maždaug 11,4 proc., lyginant su praėjusiais metais, praneša „Gartner“. Tai reiškia, jog 2021 metais šių įrenginių pardavimai turėtų perkopti 1,5 mlrd. ribą. Prognozė atrodo išties optimistiškai, atsižvelgiant į praėjusių metų rinkos susitraukimą, kuris siekė 10,5 proc.

Jeigu ši prognozė virs realybe – gamintojai galės džiaugtis labai panašiais pardavimais, kokie buvo pasiekti 2019 metais. Priminsime, jog tuomet buvo parduota maždaug 1,54 mlrd. išmaniųjų įrenginių. Pernai šis skaičius siekė vos 1,378 mlrd. Didžiausio augimo tikimasi Vakarų Europoje, Lotynų Amerikoje ir Azijoje, o Kinijoje turėtų būti parduoti bent 40 mln. telefonų daugiau nei pernai.

Telefonų gamintojams 2021 metai bus sėkmingesni

Verta paminėti ir kylančius 5G išmaniųjų telefonų pardavimus, kurie šiemet turėtų sudaryti 35 proc. visų parduotų įrenginių. Nesunku nuspėti, jog pagrindinė to priežastis yra besiplečiantis 5G ryšio tinklas, o taip pat ir vis didesnė pigesnių, šią technologiją palaikančių, telefonų pasiūla. Jeigu pernai buvo parduota maždaug 213 tūkst. tokio tipo produktų, tai šiemet šis skaičius turėtų perkopti 500 tūkst. ribą.

Tiesa, nors „Gartner“ ir prognozuoja panašius pardavimus kaip 2019 metais, tačiau pastarųjų metų rezultato šiemet pagerinti nepavyks.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!