Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/76614/intel-pavyko-atsikovoti-siek-tiek-procesoriu-rinkos-is-amd/spausdinti/

„Intel“ pavyko atsikovoti šiek tiek procesorių rinkos iš AMD

Publikuota: 2021-02-07 10:26
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Intel“ dominuoja procesorių rinkoje, bet pastaraisiais metais AMD vis pavykdavo iš mėlyno milžino kas ketvirtį atimti po mažą dalį rinkos. Nežinia dėl ko, bet tendencija pasikeitė ir „Intel“ procesorių rinkos dalis 2020 metų ketvirtame ketvirtyje vėl šiek padidėjo. Tokius duomenis mums pateikia „Mercury Research“.

„Intel“ pavyko atsikovoti šiek tiek procesorių rinkos iš AMD

2020 metų ketvirtame ketvirtyje „Intel“ stalinių procesorių rinkos dalis pakilo 0,8 %, iki 80,7 %. Tai reiškia, kad tiek pat neteko AMD ir dabar jai tenka 19,3 % rinkos. Mobiliame segmente „Intel“ pyrago dalis augo 1,2 %, iki 81 %. Tad AMD liko 19 %. AMD savo procesorių rinkos dalį didino nuo „Ryzen“ procesorių išleidimo ir šiek tiek keista, kad tendencija pasikeitė, nes „Zen 3“ procesoriai atrodo labai stipriai.

„Intel“ pavyko atsikovoti šiek tiek procesorių rinkos iš AMD

Tiesa, „Zen 3“ rekomenduojamos kainos yra kiek didesnės nei visi norėtų, be to, kainas dar labiau iškelia šių procesorių trūkumas. Net dabar šiuos procesorius įsigyti yra gana sunku, tad tiekimo grandinė negali patenkinti paklausos. AMD sako, kad paskutiniame 2020 metų ketvirtyje iš viso pardavė 1 milijoną „Zen 3“ („Ryzen 5000“) procesorių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!