Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/76505/oneplus-ikurejas-isteige-nauja-kompanija-kuri-vadinasi-niekas/spausdinti/

„OnePlus“ įkūrėjas įsteigė naują kompaniją, kuri vadinasi „Niekas“

Publikuota: 2021-01-31 09:37
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Dar praėjusių metų spalį technologijų pasaulį apskriejo netikėta žinia – vienas „OnePlus“ įkūrėjų Carl Pei nusprendė palikti bendrovę. Technologijų entuziastai nebuvo patenkinti tokiomis naujienomis, kadangi visuotinai sutinkama, jog būtent Carl Pei reikia dėkoti, kad „OnePlus“ pakilo į tokias neregėtas aukštumas ir yra minima šali „Samsung“, „Apple“ ar „Xiaomi“. Vis dėlto liūdesį keitė susidomėjimas, nes imta svarstyta, ko toliau imsis Carl Pei. Na, pagaliau turime atsakymą.

„OnePlus“ įkūrėjas įsteigė naują kompaniją, kuri vadinasi „Niekas“

Buvęs „OnePlus“ įkūrėjas pristatė naują savo kompaniją, kuri stebina net ir savo pavadinimu. „Nothing“, lietuviškai reiškianti „Nieką“, yra Londone įsikūrusi vartotojams skirtos elektronikos įmonė. Deja, kol kas žinoma tik tiek, jog ji gamins išmaniuosius įrenginius, tačiau neaišku, kokiai kategorijai jie bus priskiriami. Kylant komandos kompetencijai ir plečiantis galimybėms, „Nothing“ turėtų pamažu leisti vis skirtingus prietaisus, kurie galiausiai suformuos vieną ekosistemą.

31 metų amžiaus verslininkas pranešime spaudai teigė, kad bendrovės misija yra panaikinti barjerus tarp žmonių ir technologijų. Jis taip pat mano, kad „geriausios technologijos yra gražios, bet natūralios ir intuityviai valdomos: „Kai pakankamai pažengs, jos turėtų pranykti fone ir būti juntamos kaip niekas.“ Būtent pastarasis sakinys ir iliustruoja, ko sieks ši jauna kompanija.

Duodamas interviu „The Verge“, Carl buvo paklaustas, ar neplanuoja išleisti muzikos transliavimo paslaugos, panašios į „Spotify“, tačiau „Nothing“ įkūrėjas atsakė, jog didžiąją dalį kompanijos pajamų sudarys prietaisų pardavimai. Tiesa, nuo klausimo, ar ausinės bus vienas iš siūlomų produktų, vadovas išsisuko. Jis užsiminė tik apie tai, kad „Nothing“ kuriami produktai naudos būtent jiems sukurtus komponentus ir smarkiai skirsis nuo konkurentų.

Carl Pei taip pat informavo „The Verge“, jog, kitaip nei „OnePlus“ atveju, „Nothing“ yra visiškai nepriklausoma, turi savo mokslinių tyrimų skyrių ir tikrai savo logotipu neženklins kitos bendrovės gaminių.

Pirmųjų „Nothing“ produktų turėtume sulaukti dar iki šių metų vidurio. Kaip manote, kokie prietaisai pasirodys?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!