Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/76337/rekordines-konteineriu-siuntimo-kainos-kelia-kompiuteriu-komponentu-kainas/spausdinti/

Rekordinės konteinerių siuntimo kainos kelia kompiuterių komponentų kainas

Publikuota: 2021-01-23 07:26
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Galime tikėtis, kad kompiuterių komponentų kainos Europoje kils, nes jų siuntimo kaštai iš Azijos yra kaip niekada dideli. Pastaruoju metu labai pabrango prekių siuntimas konteineriais.

Rekordinės konteinerių siuntimo kainos kelia kompiuterių komponentų kainas

Vieną konteinerį siųsti dabar kainuoja 6-8 kartus brangiau nei įprasta. Anksčiau konteinerį buvo galima išsiųsti už maždaug 1750 svarų, tai dabar kainos gali siekti net iki 14 000 svarų. Suprantama, kad tokio siuntimo pabrangimo padengti nesiruošia nei gamintojai nei pardavėjai. Už tai teks susimokėti pirkėjams.

Prasta situacija jūsų uostuose yra dėl to, kad siuntų terminalai gauna daugiau prekių nei gali apdoroti, o taip pat trūksta tuščių konteinerių. Todėl norintys savo prekes išsiųsti moka daugiau ir taip kaina nesustodama kyla.

Rekordinės konteinerių siuntimo kainos kelia kompiuterių komponentų kainas

Kol kas neaišku kiek tiksliai brangs kompiuterių komponentai dėl padidėjusių siuntimo kaštų. ASUS jau kiek seniau pranešė, kad jiems tenka didinti rekomenduojamas kainas. Panašu, kad tą teiks daryti ir kitoms kompanijoms. Tai tuo pačiu leidžia suprasti, kad geresnių vaizdo plokščių kainų tikėtis artimiausiu metu irgi yra naivu. AMD ir NVIDIA kiek seniau sakėsi, kad jie geresnės situacijos tikisi pirmo ketvirčio pabaigoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!