Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/76319/apple-tiekejas-foxconn-statys-gamykla-vietname/spausdinti/

„Apple“ tiekėjas „Foxconn“ statys gamyklą Vietname

Publikuota: 2021-01-20 19:48
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Justas Stasiulaitis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Reuters“ praneša, kad „Apple“ tiekėjui „Foxconn“ buvo suteikta licencija pastatyti naują 270 milijonų dolerių vertės gamyklą Vietname, kuri greičiausiai gamins „MacBook“ ir „iPad“.

„Apple“ tiekėjas „Foxconn“ statys gamyklą Vietname

Naujoji gamykla, kurią statys „Fukang Technology“, bus įsikūrusi šiaurinėje Vietnamo provincijoje Bac Giang. Prognozuojama, kad užbaigus šios gamyklos statybas, kasmet bus galima pagaminti aštuonis milijonus nešiojamųjų kompiuterių ir planšetinių kompiuterių.

„Foxconn“ yra vienas didžiausių „Apple“ gamybos partnerių. Praėjusių metų lapkritį „Apple“ paragino „Foxconn“ perkelti dalį savo „iPad“ ir „MacBook“ gamybos iš Kinijos į Vietnamą, nes bendrovė siekia paįvairinti tiekimo grandines nuo koncentracijos Kinijoje. Pranešama, kad „Foxconn“ iki šiol Vietname investavo 1,5 milijardo JAV dolerių ir planuoja padidinti savo investicijas dar 700 milijonų. Taip pat sukurs 10 000 papildomų vietos darbuotojų šiais metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!