Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/76284/lvpa-kviecia-teikti-paraiskas-pagal-priemone-gatviu-apsvietimo-modernizavimas/spausdinti/

LVPA kviečia teikti paraiškas pagal priemonę „Gatvių apšvietimo modernizavimas“

Publikuota: 2021-01-18 15:43
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) skelbia priemonės „Gatvių apšvietimo modernizavimas“ Nr. 2 kvietimą šalies savivaldybėms ir jų valdomoms įmonėms. Tai jau antrasis kvietimas pagal šią priemonę, kuris skelbiamas pastebėjus didelį pareiškėjų susidomėjimą ir investicijų poreikį.

LVPA kviečia teikti paraiškas pagal priemonę „Gatvių apšvietimo modernizavimas“
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Pagal šią priemonę finansuojama gatvių apšvietimo modernizavimo veikla, skirta didinti energijos vartojimo efektyvumą. Antruoju kvietimu numatyta paskirstyti 6,5 mln. Eur ES investicijų. Siekiama, kad atnaujinus infrastruktūrą savivaldybėms mažėtų išlaidos už elektros energiją ir tinklų priežiūrą, būtų efektyviau naudojama elektra ir mažinamas neigiamas poveikis aplinkai.

„Kokybiškas gatvių apšvietimas sprendžia daugybę miestų ir miestelių gyventojams aktualių klausimų. Tarp jų – eismo saugumas, nusikaltimų prevencija ir jaukesnės gyvenvietės. Pirmojo kvietimo metu stebėjome, kaip aktyviai savivaldybės rodo iniciatyvą dalyvauti projektų atrankoje. Antrasis kvietimas yra ne mažiau laukiamas, jis leis dar labiau išplėsti projektų mastą šalyje. LVPA lūkestis – kad savivaldybėse būtų diegiami ir inovatyvūs efektyvios ir švarios gamybos ir energijos vartojimo sprendimai, leidžiantys pasiekti dar didesnį energijos vartojimo efektyvumą“, – pažymi LVPA direktorius Aurimas Želvys.

Didžiausia galima vienam projektui skirti finansavimo lėšų suma yra 2 mln. Eur. Tinkami pareiškėjai – savivaldybių administracijos, savivaldybių valdomos įmonės (taip, kaip jos suprantamos pagal Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymą), vykdančios gatvių apšvietimo tinklų eksploatacijos ir jų statybos veiklą. Kreiptis dėl finansavimo gali ir tos savivaldybių administracijos, kurios gatvių apšvietimo modernizavimo projektus planuoja įgyvendinti viešos ir privačios partnerystės būdu.

Kvietimas vykdomas nuo sausio 18 d. iki kovo 18 d. tęstinės projektų atrankos būdu.

„Tai reiškia, kad projektai bus vertinami iš karto pateikus paraišką, nelaukiant galutinio paraiškų pateikimo termino pabaigos. Tai leidžia pradėti projektus įgyvendinti greičiau“, – sako LVPA Viešųjų investicijų projektų skyriaus vedėja Kristina Dėjė.

Tęstinė projektų atranka baigiama anksčiau, jeigu pagal priimtus sprendimus dėl projektų finansavimo ir pateiktas naujas paraiškas paskirstyta ir prašoma skirti finansavimo lėšų suma sudaro galimybę paskirstyti visą kvietimui teikti paraiškas skirtą lėšų sumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!