Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/76148/kinijoje-pagaminti-tesla-model-y-sukele-surmuli/spausdinti/

Kinijoje pagaminti „Tesla Model Y“ sukėlė šurmulį

Publikuota: 2021-01-11 13:13
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Šanchajuje pagaminti padidinto pravažumo automobiliai „Tesla Model Y“ sukėlė šurmulį tarp Kinijos elektromobilių mėgėjų, nes paaiškėjo, kad naujojo modelio kaina yra gerokai mažesnė, nei buvo prognozuota.

© Gamintojo nuotr.
© Gamintojo nuotr.

Pirmąją 2021-ųjų metų dieną „Tesla“ pradėjo pardavinėti „Model Y“ Kinijos klientams. Kaip rašoma elektromobilių gamintojos interneto svetainėje, didesniems atstumams skirtos „Model Y“ versijos kaina prasideda nuo 339 tūkst. juanių, arba maždaug 43 tūkst. eurų. 2020 m. rugpjūčio mėnesį, kai buvo leista daryti išankstinius užsakymus, nurodyta kaina buvo 30 proc. didesnė.

Beje, „Tesla“ 30 proc. sumažino ir sportinės versijos kainą.

Paskelbus naująsias kainas, dėl didžiulio lankytojų skaičiaus laikinai buvo sutrikusi „Tesla“ interneto svetainės veikla. Be to, klientai užplūdo ir fizinius salonus. Daugelis vartotojų sakė, kad kainos yra labai patrauklios.

Vienas kinas spėjo, kad „Tesla“ sumažins ir kitų modelių kainas, norėdama labiau įsitvirtinti Kinijos rinkoje.

Kito vartotojo teigimu, „Teslos“ kainų mažinimo strategija gali padaryti neigiamą įtaką Kinijoje įsikūrusiems konkurentams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!