Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/76113/tesla-lenkijoje-atvere-pirmaji-salona-ir-greitojo-supercharger-ikrovimo-stoteles/spausdinti/

„Tesla“ Lenkijoje atvėrė pirmąjį saloną ir greitojo „Supercharger“ įkrovimo stoteles

Publikuota: 2021-01-10 13:02
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

„Tesla“ buvo kur kas labiau suinteresuota parduoti savo elektromobilius turtingesnėje vakarinėje Europos dalyje ir tai buvo planas, kuris pasiteisino. Tačiau yra ir visai kita (labiau centrinė-rytinė) žemyno dalis, kuriai gamintojas iš tikrųjų neskyrė tiek daug dėmesio, kur tokios rinkos kaip Lenkija turi didžiulį pardavimo potencialą.

© Gamintojo nuotr.
© Gamintojo nuotr.

Na, tai pasikeitė atidarius pirmąjį oficialų „Tesla“ saloną Lenkijoje. Jis yra visai šalia sostinės Varšuvos ir, nors šiuo metu veikia kaip salonas ir vienas paslaugų centras, manoma, kad „Tesla“ ketina pirmąjį paversti daugiafunkciu objektu, panašiu į kitus, kurie jau yra kitur Europoje, pvz., Hamburge.

Lenkijos „Tesla“ vairuotojai taip pat naudojasi didžiausiais „Supercharger“ tinklais visoje Vidurio ir Rytų Europoje. Šiuo metu veikia 8 įkrovimo stotelės. Nors tai nėra daug, jų yra daugiau nei kitose panašiose Senojo žemyno šalyse, o dar trys oficialioje gamintojo svetainėje yra nurodytos kaip „netrukus“ atsidarysiančios.

Kaip ir kitose Europos šalių rinkose, panašu, kad „Tesla“ parduos tik „Model 3“, „Model S“ ir „Model X“. „Model Y“ neimportuos iš kitur ir galiausiai bus galima įsigyti, kai jis bus pradėtas gaminti „Tesla“ gamykloje Vokietijoje, kuri vis dar yra statoma.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!