Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/76085/spacex-su-pentagonu-sudare-150-mln-doleriu-vertes-sutarti/spausdinti/

„SpaceX“ su Pentagonu sudarė 150 mln. dolerių vertės sutartį

Publikuota: 2021-01-06 15:51
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Nuo 2022 m. „SpaceX“ paleis daugybę palydovų Pentagono kosmoso agentūrai, žinomai kaip Kosmoso plėtros agentūra. „SpaceX“ sudarė sutartį su Pentagono kosmoso agentūra, kurios vertė siekia 150 mln. dolerių.

„SpaceX“ su Pentagonu sudarė 150 mln. dolerių vertės sutartį
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Palydovai, kurie bus paleisti į kosmosą, yra įvairių dydžių ir skirti įvairiems naudojimo atvejams. Pažymėtina, kad 20 palydovų bus duomenų perdavimo palydovai, naudojami karinei ir gynybinei komunikacijai. Kiti 8 bus naudojami kaip ankstyvo raketų perspėjimo palydovai.

Kalbant apie paleidimo vietą, planuojama, kad jie pakils iš Vandenbergo oro pajėgų bazės, Kalifornijoje.

Pagal pasiūlymo užklausos dokumentus ir, kaip ir daugumą vyriausybinių sutarčių, paslaugų teikėjas buvo pasirinktas pagal geriausią kainos ir kokybės santykį.

Tai ne visada reiškia, kad sutartis taikoma pigiausiam konkurso dalyviui, o atsižvelgiama į tokius kriterijus kaip grafikas, misijos sėkmės procentas ir kiti veiklos veiksniai.

Šiuo metu „SpaceX“ numato apytiksliai 20 paleidimų 2021 m., ir ši nauja sutartis rodo, kad artimiausiais metais įmonė stipriai augs.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!