Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/7589/lenovo-aplinkosaugininku-pagyrimas/spausdinti/

„Lenovo“ – aplinkosaugininkų pagyrimas

Publikuota: 2007-04-06 15:33
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Lenovo

Tarptautinės aplinkos apsaugos organizacijos „Greenpeace“ vertinimu kompiuterinės įrangos koncernas „Lenovo“ pripažintas draugiškiausia gamtai elektronikos bendrove. Tai paskelbta pirmojo šių metų ketvirčio „Greenpeace“ ataskaitoje.

Pažangiausiai gamybos atliekas tvarkančių ir perdirbančių elektronikos įmonių reitingą „Greenpeace“ skelbia kas ketvirtį. Paskutinįjį 2006-ųjų ketvirtį pirmojoje 14 bendrovių sąrašo viršuje buvo „Nokia“.

„Atsižvelgiant į tai, kiek elektroninių atliekų – savo ir importinių – generuoja Kinija, malonu matyti, kad Kinijos bendrovė pirmauja pasaulyje, prisiimdama atsakomybę bent jau už savo atliekas, – sako „Greenpeace“ kampanijų prieš nuodingas atliekas koordinatorė Iza Kruszewska. – Regis, elektronikos pramonėje prasidėjo varžybos, kuri kompanija rinkai pateiks „žalesnį“ produktą“.

Trečia pasaulyje kompiuterių gamintoja „Lenovo“ Kinijoje jau įgyvendino nemokamą atliekų perdirbimo programą pavieniams vartotojams, organizacijoms ir įmonėms. Visose šalyse, kuriose dirba „Lenovo“, siūlomos įvairios atliekų surinkimo ir perdirbimo programos.

Pasak „Lenovo“ atstovų, griežta aplinkos apsaugos politika yra bendrovės veiklos pagrindas.

Pakuoti produkcijai „Lenovo“ naudoja tik perdirbamas medžiagas. Vartotojams aiškinama, kur dėti savo asmeninius kompiuterius baigiantis jų tarnavimo laikui. Be to, „Lenovo“ darbuotojai skatinami ir mokomi taupyti energiją. Neseniai JAV vyriausybė pripažino, kad „Lenovo“, kuri sukūrė ir pagamino kompiuterį iš 100 procentų perdirbamų ir perdirbtų medžiagų, tiekia produkciją, padedančią saugoti gamtą.

Per 2006 fiskalinius metus „Lenovo“ sugebėjo pasirūpinti daugiau nei 15 tūkst. tonų elektroninių atliekų, tokių kaip pasibaigus vartojimo resursui grąžinta kompiuterinė įranga.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!