Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/7568/hnit-baltic-atstovaus-leica-geosystems/spausdinti/

HNIT-BALTIC atstovaus „Leica Geosystems“

Publikuota: 2007-04-04 16:14
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Hnit-Baltic GeoInfoServisas, UAB

HNIT-BALTIC (HB) įmonių grupė pasirašė sutartį su Šveicarijos kompanija „Leica Geosystems“ dėl programinės įrangos (PĮ), skirtos geoerdvinių duomenų kaupimui, apdorojimui ir pateikimui, platinimo. HB, kartu su savo dukterinėmis įmonėmis „AlphaGIS“ ir „Envirotech“, atstovaus šią kompaniją Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

„Kosminio fotografavimo technologijos kuo toliau tuo labiau konkuruoja su naudojamomis lėktuvuose vis didesniu tikslumu, žemesne kaina ir operatyvumu. Todėl tiek pačių kosminių vaizdų, tiek jų apdorojimui ir analizei skirtos PĮ naudojimo rinka plėsis“, - teigia Linas Gipiškis, HB direktorius. „Ši PĮ apima tradicinę kartografiją, aplinkotyrą ir žemės ūkį, miškotvarką ir geologiją, karybą ir civilinę saugą, bei daugelį kitų sričių.“

„Su „Leica Geosystems“ produktais susipažinome prieš keletą metų, ir esame juos įdiegę jau ne viename projekte, bet iki šiol neturėjome bendradarbiavimo sutarties su gamintojais“, - sako p. Gipiškis. „Pasirašę atstovavimo sutartį, esamiems bei naujiems klientams galėsime teikti platesnį paslaugų, konsultacijų, mokymų spektrą.“ HB klientams tieks PĮ iš kosminių palydovų ir orlaivių gaunamų nuotraukų apdorojimui, objektų automatizuotam atpažinimui (ERDAS®), fotogrametrijai („Leica Photogrammetry Suite“), trimačių vaizdų komponavimui ir analizei („Leica Virtual Explorer“), papildomus modulius Baltijos šalyse ir pasaulyje populiariai ESRI ArcGIS įrangai.

Leica GeoSystems programinę įrangą jau dabar naudoja „Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras“ pasėlių deklaravimo kontrolei, „Žemės ūkio universitetas“ nuotoliniams tyrimams miškininkystėje, „Lietuvos karo kartografijos centras“, Latvijos krašto apsaugos ministerija, „Estijos kartografijos centras“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!