Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/75469/mobiliu-procesoriu-lyderis-patvirtino-gales-dirbti-su-huawei-taciau-yra-tam-tikru-isimciu/spausdinti/

Mobilių procesorių lyderis patvirtino: galės dirbti su „Huawei“, tačiau yra tam tikrų išimčių

Publikuota: 2020-11-17 15:29
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanija „Huawei“ pagaliau sulaukė gerų naujienų. Prieš keletą dienų internete pasklido gandai, kad JAV vyriausybė suteikė išskirtinę licenciją „Qualcomm“, kuri gamina mobiliuosius procesorius, dirbti su kinų milžine. Ir nors tokie gandai iš pradžių nebuvo patvirtinti nei vienos iš šių bendrovių, tačiau panašu, kad jie vis dėlto yra teisingi.

Mobilių procesorių lyderis patvirtino: galės dirbti su „Huawei“, tačiau yra tam tikrų išimčių

„Qualcomm“ oficialiai patvirtino pasirodžiusią informaciją, praneša „Daily Business News“. Kompanijos atstovai paskelbė apie gautą licenciją tiekti kai kuriuos produktus kinams, įskaitant ir 4G produkciją. Ir nors tai gali pasirodyti kaip labai geros naujienos „Huawei“, tačiau išties viskas gali būti ne taip paprasta.

Iškart po pirmųjų naujienų apie galimai „Qualcomm“ gautą leidimą dirbti su „Huawei“, buvo pasirodę pranešimų, kad pastaroji licencija gali turėti išimčių. Panašu, kad taip ir yra. Labai tikėtina tai, jog „Qualcomm“ negalės kinams pasiūlyti jokių su 5G ryšio technologija susijusių produktų, įskaitant ir „Snapdragon“ lustų, kurie jau palaiko šią ryšio galimybę.

Šiuo metu išlieka neaišku kokius būtent produktus „Qualcomm“ tieks kinams, tačiau verta paminėti ir tai, jog dar liepos pabaigoje JAV korporacija pasiekė ilgalaikį susitarimą su „Huawei“ dėl tam tikrų „Qualcomm“ užpatentuotų technologijų naudojimo. Pastarąjį sandorį sudarė vienkartinė patentų licencija už kurią kinai turėjo sumokėti 1,8 mlrd. JAV dolerių, o remiantis „Qualcomm“ finansine ataskaita, ši suma jau yra apmokėta.

Primename, kad „Huawei“ prieš gaunant galimybę dirbti su „Qualcomm“ buvo sulaukusi ir daugiau gerų naujienų iš JAV. Kiek anksčiau buvo skelbiama, kad išskirtines licencijas dirbti su „Huawei“ gavo „Intel“, AMD, „Skyworks“ ir daugelis kitų procesorių tiekėjų. Naujausia informacija rodo, jog galimybę dirbti su „Huawei“ yra gavusi ir „Sony“ bei „Howe Technology“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!