Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/75268/xiaomi-aplenke-apple-ir-tapo-treciu-didziausiu-ismaniuju-telefonu/spausdinti/

„Xiaomi“ aplenkė „Apple“ ir tapo trečiu didžiausiu išmaniųjų telefonų

Publikuota: 2020-10-31 19:12
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Tarptautinė duomenų korporacija (IDC) neseniai išleido ataskaitą apie išmaniųjų telefonų pardavimus trečiąjį 2020 metų ketvirtį. Dokumentas atskleidė, jog situacija šioje rinkoje kardinaliai nesikeičia – didžiausiu gamintoju pagal pardavimus išlieka „Samsung“, o jam į nugarą kvėpuoja „Huawei“. Tiesa, viena naujiena vis dėlto nustebino. Pasak IDC, „Xiaomi“ aplenkė „Apple“ ir tapo trečiu didžiausiu išmaniųjų telefonų gamintoju pasaulyje.

„Xiaomi“ aplenkė „Apple“ ir tapo trečiu didžiausiu išmaniųjų telefonų

Ataskaitoje pažymima, jog visa išmaniųjų rinka, lyginant su analogišku laikotarpiu pernai, smuko 1,3 %. Kita vertus, pažymima, jog toks pardavimų kritimas daug mažesnis nei tikėtasi, turint galvoje besitęsiančią COVID–19 pandemiją ir ekonomikos suvaržymus dėl karantino. IDC kiek anksčiau prognozavo 9% rinkos susitraukimą.

Nuo liepos iki rugsėjo į prekybininkams buvo pristatyta maždaug 353,6 milijono išmaniųjų telefonų, iš kurių didžiausią dalį – 80,4 milijono – sudarė „Samsung“ įrenginiai. Tai Pietų Korėjos milžinei leido pasiglemžti 22,7% rinkos dalį ir netgi fiksuoti 2,9 % augimą, lyginant su 2019 metų trečiuoju ketvirčiu.

„Xiaomi“ aplenkė „Apple“ ir tapo trečiu didžiausiu išmaniųjų telefonų

Tuo metu „Huawei“, dar visai neseniai besidžiaugusi didžiausio telefonų gamintojo titulu, su 51,9 milijono prekybininkams pristatytų vienetų smuko į antrą vietą ir turėjo tenkintis 14,7 % siekiančia rinkos dalimi. Maža to, lyginant su pernai, Kinijos gigantės pardavimai mažėjo net 22 %.

Tačiau vienam Kinijos liūtui stebint besileidžiančias kreives, kitas džiaugėsi sunkiai suvokiamu augimu. „Xiaomi“, pardavusi net 46,5 milijono įrenginių ir susižėrusi 13,1 % rinkos dalį fiksavo net 42 % augimą, lyginant su pernai. Tokią anomaliją nesunku paaiškinti – dėl pandemijos suprastėjus ekonominei situacijai pasaulis atsigręžė į pigesnius telefonus, kurių pasiūlyti „Xiaomi“ gali visą galybę. Skaičiuojama, jog puikiems kompanijoms pasiekimams daugiausiai įtakos turėjo tokios besivystančios rinkos, kaip Indija.

Tuo metu „Apple“ ir „Vivo“ turėjo pasitenkinti ketvirta ir penkta pozicijomis su atitinkamai 11,8 % ir 8,9 % rinkos dalimis. „Apple“ per trečiąjį 2020 metų ketvirtį prekybininkams pardavė 41,6 milijono telefonų, o „Vivo“ – 31,5 milijono.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!