Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/75264/nustatytos-visuomenines-elektros-energijos-kainos-virsutines-ribos-buitiniams-vartotojams-2021-metams/spausdinti/

Nustatytos visuomeninės elektros energijos kainos viršutinės ribos buitiniams vartotojams 2021 metams

Publikuota: 2020-10-30 19:06
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nuo 2021 m. sausio 1 d. buitiniams vartotojams, perkantiems elektros energiją iš vidutinės įtampos tinklų, bus taikoma 8,406 ct/kWh be PVM visuomeninės elektros energijos kainos viršutinė riba (dabar galioja 8,026 ct/kWh be PVM), perkantiems elektros energiją iš žemos įtampos tinklų – 11,393 ct/kWh be PVM (dabar galioja 10,901 ct/kWh be PVM).

Visuomeninės elektros energijos kainos viršutinė riba vidutinės ir žemos įtampos tinkluose vidutiniškai didėja 4,7 proc. Šį pokytį iš esmės lėmė dedamųjų – skirstymo paslaugos ir visuomeninio tiekimo paslaugos kainų viršutinių ribų bei visuomeninio tiekimo elektros energijos įsigijimo kainos padidėjimas, ir tam daugiausia įtakos turėjo prognozuojamos elektros energijos rinkos kainos augimas bei planuojamo paskirstyti ir patiekti elektros energijos kiekio sumažėjimas. Taip pat naujai nustatoma papildoma dedamoji prie skirstymo kainos.

Visuomeninės elektros energijos kainos viršutinė riba yra diferencijuojama ir nustatoma taikant konkrečius tarifus buitiniams vartotojams, perkantiems elektros energiją asmeniniams, šeimos ar namų ūkio poreikiams, nesusijusiems su verslu ar profesija (pvz., individualiems gyvenamiesiems namams, šių namų valdoje esantiems statiniams, daugiabučio ar bendrabučio tipo gyvenamųjų namų butams, vasarnamiams, sodų sklypams, garažams, skirtiems asmeniniams automobiliams ir kt.).

Nuo 2021 m. sausio 1 d. VERT nustatomi galutiniai elektros energijos tarifai bus taikomi tik tiems buitiniams vartotojams, kurie per metus suvartoja mažiau kaip 5000 kWh ir kurie nebus pasirinkę nepriklausomo elektros tiekėjo.

VERT naujus elektros energijos tarifus, kurie galios nuo 2021 m. sausio 1 d., patvirtins ir paskelbs ne vėliau kaip iki 2020 m. lapkričio 30 d.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!